„Normalno je da Džek želi da izgubimo“

Džek Vilšer nema pravo igranja protiv nas u nedelju. Ova rečenica poprilično neobično zvuči i za sve one koji su se tek probudili iz stanja hibernacije, Džek je i dalje naš igrač, samo će ove sezone igrati na pozajmici, oko 150km od Londona. Od kada je otišao u Bornmut povećavao je minutažu i već nekoliko utakmica igra svih 90 minuta, što znači da se od njega puno očekuje ove sezone, a ujedno i da će gosti biti oslabljeni za duel koji stiže u trenutku kada nismo najvedrijeg raspoloženja.

Utoliko je i današnja konferencija za štampu bila zanimljivija i Profesor je imao bonus temu za razgovor.

O Džeku Vilšeru…
Srećan sam što njegov razvoj ide dobro, mislim da je u suštini na kraju to bila velika odluka. On dobija regularan fudbal i sada na osnovu zapažanja koja dobijam od ljudi koji ga gledaju, on je svake nedelje sve jači. To je upravo ono što mu je bilo potrebno – da ima regularan fudbal, možda ne svaka tri dana, ali svake nedelje za početak. To mu je pomoglo puno da se razvije i vrati na nivo na kom zaslužuje da bude.

O tome koliko će Bornmutu nedostajati Džek…
Ne znam. Kada je igrač kao Džek u top formi, nedostaje vam uvek. Ali mi želimo da pobeđujemo opet i rešenje je definitivno više na našoj strani, da se fokusiramo na našu ofanzivnu igru i da budemo čvrsti pozadi, radije nego da očekujemo neke slabosti od Bornmuta.

O zabrinutosti da Džek ne podeli neke informacije sa Bornmutom…
To je normalno. Ali to neće odlučiti rezultat utakmice u nedelju.

O tome koliko često razgovaraju…
Nismo razgovarali od kada je otišao. Ostavio sam ga da sarađuje sa svojim menadžerom. Svake nedelje pitam, „Kako je odigrao?“, čitam izveštaje i kada budem mogao da pogledam highlights ili da ga gledam na televiziji, ja ću da gledati. Srećan sam što nije imao nikakvih povreda od kad nas je napustio.

O Džekovoj želji da Bornmut pobedi…
To je normalno kada ste podređeni klubu. Kada potpišeš ugovor sa klubom, ti si potčinjen tom projektu i treba da uradiš dobre stvari u toj sezoni. Ne možeš reći da želiš da tvoj tim izgubi meč.

O razgovoru o Džekovom ugovoru nakon pozajmice…
Idealno, da.

O organizovanom sastanku…
Ne pre utakmice sa Bornmutom, ne! Moramo organizovati to oko Nove godine.

O želji da mu se ponudi novi ugovor…
Da, naravno.