Nikolas: „Kuman da zameni Vengera“

Bivši napadač Arsenala i Škotske, a sada stručni konsultant za Skaj Sports, Čarli Nikolas, smatra da bi Arsenal trebalo da zaposli Ronalda Kumana kada Venger odluči da se penzioniše.

Ronald Kuman, koji je letos prešao iz Sautemptona u Everton, za sada beleži odlične rezultate. Everton je trenutno drugi na tabeli, sa četiri pobede i jednim remijem iz prvih pet kola. Nikolas veruje da Kuman poseduje sve kvalitete koji su potrebni menadžeru u velikom klubu kao što je Arsenal.

„Kuman je mudar, on ne komplikuje stvari. Kada jednom odluči da uradi nešto, on ide punom snagom u tom smeru – sviđa mi se takav pristup. Rekao sam ovo i ranije, da sam ja Arsenal, a Venger je spreman da ode, on bi mi bio primarna meta.

Ne mislim da su oni (Everton) kandidati za titulu, ali sam svakako impresioniran tom ekipom. Smatram da oni mogu da pretenduju na finiš u top 4, ukoliko daju menadžeru malo finansijske podrške. Pričao sam s nekoliko ljudi iz Evertona letos, i oni su bili veoma zadovoljni Kumanom. Njegovim stavovima o timu, budućnosti, i njegovoj rešenosti da se to što pre ostvari.“