Najava utakmice FA kupa: Sautempton – Arsenal

TREĆA ČETVRTINA

Ove sezone ćemo odigrati minimum četiri meča protiv Svetaca. “Prvo poluvreme” je bilo na Emirejtsu u vidu ligaškog meča i duela u Liga kupu. Drugi deo će se igrati na Sent Merisu kada Svecima gostujemo u okviru FA kupa i Premijer lige. Prvi od ova dva susreta igramo danas od 18:30h, a za drugi još uvek nemamo tačan datum. Ranije predviđen termin za odigravanje ligaškog meča je 25. februar, ali s obzirom da je Sautempton prošao u finale Liga kupa (koje je na programu 26. februara), naš meč je odložen do daljnjeg.

Bilans sa Svecima u dosadašnjem delu sezone je jedna pobeda i jedan poraz. U ligaškoj utakmici početkom septembra smo ih tukli pogotkom Santija Kazorle u zaustavnom vremenu. Čvrsta i do kraja neizvesna tekma, koju je Španac uspeo da prelomi sa bele tačke. U drugom susretu na Emirejtsu, Sveci su nas lagano izbacili iz Liga kupa i izborili mesto u polufinalu. Uz to su nam prekinuli niz nepobedivosti, koji je trajao još od avgusta. Moraćemo mnogo bolju igru da prikažemo danas, bila je to jedna od najslabijih partija ove sezone.

Sautempton je u sredu, nakon tvrdog dvomeča sa Liverpulom, izborio mesto u finalu Liga kupa. Iako je pobedu doneo kasni gol Šejna Longa, može se reći da su zasluženo prošli dalje, pošto su prikazali bolji fudbal od pomalo letargičnih Skauzera. Sigurno je da sada pucaju od samopouzdanja, što nam otežava ionako težak zadatak. Gostovanja na Sent Merisu su nam rak-rana, nemamo pobedu na tom terenu još od 2003. godine. Činjenica da su oni bili van PL neko vreme, ali opet prethodnih 5,6 godina bez pobede je dug rok.

Imajući u vidu da Sveci nemaju preterano dugačku klupu, možemo očekivati jaku postavu. Menadžer Sautemptona Klod Puel će verovatno izvesti sličan sastav kao protiv Liverpula i ukazati poverenje sledećim igračima:

Forster, Soareš, Stivens, Jošida, Bertrand, Vord-Praus, Romeu, Dejvis, Redmond, Long, Tadić

Nama se vraća Volkot u sastav, a dobre vesti su vezane i za Mertezakera i Debišija, koji su ponovo u punom treningu. Menadžer ne može da račun na Elnenija i Kazorlu, kao ni na Džaku koji odrađuje prvi od četiri meča suspenzije. Neće biti ni Vengera na klupi, iz istih razloga. Menadžer će biti na stadionu i moći će da prisustvuje dogovorima u svlačionici, ali na klupi će sedeti Stiv Bould.

Dakle malo smo tanki na sredini, i po svemu sudeći Remzi i Kokelan su tu sigurni. Pozadi, Ospina se vraća među stative, a odbrambenu liniju kompletiraju Beljerin, Mustafi, Gabriel i Monreal. U ofanzivi vidim Ivobija, Oksa, Pereza i Žirua. Ako zafali baruta, imamo Velbeka na klupi.

Znamo da su Sveci nezgodan protivnik, oni su nas izbacili iz Liga kup takmičenja i ne smemo im dozvoliti da isto ponove u FA kupu.

COYG

Datum: 28.01.2017.

Vreme: 18:30h

Stadion: Sent Meris

 

Mogući sastavi

Arsenal: Ospina, Beljerin, Mustafi, Gabriel, Gibs, Remzi, Kokelan, Ivobi, Okslejd-Čemberlen, Perez, Žiru

Sautempton: Forster, Soareš, Stivens, Jošida, Bertrand, Vord-Praus, Romeu, Dejvis, Redmond, Long, Tadić

Povrede i suspenzije

Arsenal: Džaka, Elneni, Kazorla,

 

Diskutujte o ovoj utakmici na našem forumu >