Najava utakmice 3. kola: Liverpul – Arsenal

„You are excrement. You can change yourself into gold.“

Pet dana je ostalo do kraja prelaznog roka i pitanje je da li je to dovoljno vremena da se ludnica pretvori u crkvu. Da li smo spremni za konačnu transformaciju i kakav mentalni sklop donosi ova sezona?

Ekipa pomalo podseća na špageti kod. Mnogi igrači su nepotrebno izvršavali neke funkcije i bilo bi lepo videti heatmap za Elnenija, Oksa, Velbeka… Kako kaže Venger, teško je upravljati sa 33 igrača i prioritet su odlasci, ali ništa od očekivanog nije ni blizu dogovora. Što se dolazaka tiče Lemar je otpao, Marez je bio na radaru i Venger ga ceni, ali kako kaže tu su Volkot, Vilšer i Ozil koji su slični njemu, tako da nam ne treba. Zašto kupiti original kada ima plagijata, čast Ozilu.

Neodgovornost uprave pomera neke nove granice. Došli smo u situaciju da imamo dvocifren broj nerešenih pitanja na kraju avgusta i da niko otvoreno ne iznosi nikakve informacije. Pretpostavljam da ni Venger ne zna šta se sprema tog 31. avgusta, ali i da zna, uvek je bio maestro koji na pitanja odgovara ne dajući nikakav odgovor. Ugovor koji je dobio nije opravdan i navijači Arsenala ovakvim stavom odgovornih u klubu gube obraz iz sezone u sezonu. Ova je svakako odlučujuća po mnogo čemu i potrebno je neko čudo sa neba da razreši ovu pometnju.

Vengerova demagogija, filozofija i intelekt su zaduženi da reše zadak koji poprima egzistencijalnu formu. Jer ako nisi u vrhu tabele, onda i ne postojiš.

Arsenal je dočekao da Oks odbija produženje ugovora i jako visoku platu. Nije bio igrač koji je nosio klub, ali je pokazao širinu u igri, prilagodljivost, popravio je defanzivu i može u budućnosti biti veoma zahvalan i važan igrač. Nadam se da to neće biti u plavom dresu. Ako želi toliko da ide, hvala lepo, međutim jasno je da problem ne leži samo u njemu.

Ozil i Sančez i dalje nemaju definisan status, ipak teško je očekivati da će napustiti klub pre 31. avgusta. Klub nije uspeo da ubedi Sančeza da potpiše, a Venger je i dalje optimista.

Kao grom iz vedra neba stigla je vest da Mustafi želi da ode u Inter do četvrtka. Veliki šok i stvari umesto da idu na bolje one dosta komplikuju već zakomplikovanu priču. Ni jedan meč nismo odigrali kompletni u zadnjoj liniji, i nije slučajno izgleda što je Elneni prošao kurs za štopera na pripremama. Van Dajk se pominje kao rešenje, ali novine ipak treba da pišu o nečemu, zar ne. To je nešto najlogičnije i ne zvuči kao izmišljotina.

O Volkotu nije potrebno trošiti reči. Ni za koga nije dobar sem za Arsenal.

Gabrijel je otišao i već imamo štopera manje. Bekovi ne smeju igrati štopere u sezoni ukoliko mislimo da napadnemo titulu.

Gibs je na pragu prelaska u Votford što je pravi korak za njega. Bio je posvećen klubu i zaslužuje da igra iz nedelje u nedelju.

Sve stvari koje su išle naopako trebalo bi da su stavljene na detaljnu analizu, na kojoj je Venger insistirao kod svake konferencije za štampu.

Kolašinac i Lakazet su jedine svetle tačke ovog prelaznog roka, kao i činjenica da se tim drži dugo zajedno. O hemiji ekipe je rano pričati jer su se igrači rotirali i rotirali.

Danas ćemo biti u prilici da vidimo trio Sančez, Ozil, Lakazet i jasno je da Arsenal sa Sančezom na terenu i bez njega nije ista ekipa. Propustio je cele pripreme i prva dva kola, pa je pitanje koliku će minutažu danas imati. Opet to je Aleksis i Venger je potvrdio da je spreman i željan igre.

Veliki plus je povratak Kosjelnog sa kojim ćemo dobiti na sigurnosti u fazi odbrane jer smo primili čak 4 gola u prva dva kola.

Ivobi je pokazao puno na pripremama i zaslužuje minute i start. Beljerinova igra je malo izbledela u poslednje vreme. Velbek je angažovan i nedostaje mu završnica.

Utakmica koje je pred nama otkriće više vezano za gore pomenuto. Jedno je sigurno, Enfild je viđao golove kada smo gostovali. Na prethodna 4 meča postignutno je 20 golova, što donosi 5 po meču. Ekipe iz Mančestera su jako krenule, pa je ovo za Liverpul i Arsenal važno da ne izgube.

Liverpul i dalje nije siguran da li će Kutinjo biti u klubu naredne sezone. Svakako neće ga biti danas u konkurenciji. Džan je pod znakom pitanja sa većim šansama da istrči na teren, dok su Lalana i Klajn i dalje povređeni.

Klop nije uvrstio Minjolea za današnji meč što je u najmanju ruku neobična odluka, tako da se očekuje da vidimo Karijusa među stativama, a Vorda na klupi.

Biće ovo prvi derbi u Engleskoj za Lakazeta koji je u razgovoru sa Anrijem za Skaj Sports objasnio kako će pomoći Arsenalu.

„Postizaću golove u ključnim trenucima na mečevima u kojima se Arsenal mučio u prethodnim godinama.

„Ove sezone ću pomoći timu da ih dobije i to je ono što Arsenal mora da uradi, dobija utakmice i osvoja trofeje.“

Domaćin ulazi umorniji u meč nakon dva duela sa Hofenhajmom i to bi valjalo iskoristiti. Nismo ih dobili na gostovanju 4 za redom i neka ova utakmica bude okidač za dobre promene.

COYG

 

Datum: 27.08.2017.

Vreme: 17:00h

Stadion: Enfild

Mogući sastavi

Arsenal: Čeh, Kosjelni, Mustafi, Monreal, Kolašinac, Oks, Džaka, Remzi, Ozil, Sančez, Lakazet

Liverpul: Karijus, Matip, Lovren, Arnold, Moreno, Henderson, Vajnaldum, Džan, Mane, Salah, Firmino

Povrede i suspenzije

Arsenal: Kazorla

Liverpul: Lalana, Kutinjo, Klajn, Bogdan

Diskutujte o ovoj utakmici na našem forumu >