Najava utakmice 20. kola: Bornmut – Arsenal

WHO’S NEXT? – DOWN, BACK, FORWARD, UP (MID-SCREEN)

Tačno 16 minuta i 34 sekunde trajala je runda nedeljnog Mortal Kombata, nakon čega se na Ešburtonu začulo „Finish him“. Down-Back-Forward-Up ili Perez-Beljerin-Žiru-Džaka-Ivobi-Sančez-Žiru su bile komande koje su dovele do fatalitija sezone, fatalitija koji je snimljen i koga svi fanovi ove igre gledaju danonoćno. Žiruu leži Skorpion, nema šta. Ko je sledeći.

Sledeći je Bornmut, a ako uzmemo u obzir boju dresova i karatker, verujem da će Kenši biti njihov odabrani borac.

Ne tako davno, pre nešto više od mesec dana, igrali smo prvi meč u sezoni sa njima i slavili smo 3 1 – Sančez, Volkot, Sančez. Kalum Vilson je bio strelac iz penala za goste.

Pred nama će biti možda i najteži meč protiv Bornmuta do sada, što zbog prethodne 4 pobede u isto toliko mečeva, što zbog ponovnog izostanka Ozila, što zbog njihove ubedljive pobede u prethodnom kolu. Mesut neće putovati jer je pod gripom kao i pola Srbije i njegovu ulogu će pokušati da iznese Ivobi, isto kao i protiv Kristal Palasa. Sa druge strane, jedan Nemac će najverovatnije biti u startnoj postavi. Mustafi se oporavio i trebalo bi da je spreman da još jednom sa Kosjelnim bude gatekeeper.

Sve što treba je da istrajemo, da pokušamo da pobedimo u sledećoj utakmici i da se nadamo da će se u nekom trenutku rezultati odvijati u našu korist. To je sve što možemo da uradimo.

Kao što u Tvin Piksu sove nisu onakve kakvima se čine, to isto važi i za mečeve Premijer lige. Međutim od novembra, koliko god da odigramo dobro, ostale ekipe ne gube bodove i zaostatak nikako da se umanji. U narednih nekoliko kola predstoje međusobni dueli ekipa iz vrha i sad ili nikad period je stigao.

Venger je svestan teškog zadatka koji nas očekuje, uz činjenicu da naša konkurencija ne gubi bodove.

„Svaki meč je veoma težak u ovakvoj Premijer ligi, gde mi ulazimo nakon 48 sati u naredni meč, uz veliki hendikep u rasporedu. Mora da pokušam da pronađem neke „sveže noge“, tako da fokusirajmo se na Bornmut i pokušajmo da ostvarimo dobar rezultat tamo.“

Edi Hau radi izvanredan posao sa Bornmutom, napravio je stabilnu ekipu za najviši rang i stil fudbala koji podržava je takođe impresivan. Njihov učinak kod kuće je za pohvalu, od 9 mečeva imaju 5 pobeda, 1 remi i 3 poraza, što predstavlja dodatnu pretnju.

„Igraju veoma dobar fudbal, odradili su izvanredan posao u klubu i izgledaju kao regularni u Premijer ligi.“

„Jedina dobra vest za nas je ta da Džek Vilšer neće igrati [zbog uslova u ugovoru]“

„Generalno, znamo da će biti veoma težak meč i potrebno nam je top izdanje kako bi se vratili sa pozitivnim rezultatom.“

Bornmut je na Libertiju upakovao tri komada Svonsiju koji je u velikoj krizi. Strelci su bili Afobe, Frejzer i King. Afobe je demantovao da će igrati za DR Kongo na Afričkom kupu nacija i biće na raspolaganju za večerašnji meč. Domaćin se nalazi na jakom devetom mestu sa 24 osvojena boda i gol razlikom minus 5.

Fizioterapeuti će imati velikog udela i neka te masaže budu najdelotvornije do sada.

Kada Aleksis Sančez uđe na Vitaliti, na kapije slobodno okačite Pozor Hud Pes.

Alexis Sanchez baby,
Alexis Sanchez whooa…
Alexis Sanchez baby,
Alexis Sanchez whooa…

 

COYG

Datum: 03.01.2017.

Vreme: 20:45h

Stadion: Vitaliti

Mogući sastavi

Bornmut: Boruc, Frensis, Danijels, Kuk, Ake, Surman, Arter, Gosling, Stanislas, King, Vilson

Arsenal: Čeh, Beljerin, Mustafi, Kosjelni, Monreal, Džaka, Kokelan, Ivobi, Remzi, Sančez, Žiru

Povrede i suspenzije

Bornmut: Vilšer, L. Kuk

Arsenal: Ozil, Kazorla, Akpom, Mertezaker, Volkot, Gibs, Debiši, Elneni

 

Diskutujte o ovoj utakmici na našem forumu >