Najava utakmice 13. kola: Arsenal – Bornmut

CLIFFHANGER/DŽEK SE VRAĆA KUĆI

Koliko god bile nezgodne utakmice pred kojima ekipa puca od samopouzdanja, ali dolazi na granicu potcenjivanja, toliko sada taj osećaj nedostaje. Ako prethodni period iz koga smo ipak izašli kao neporaženi može da se svrsta u neku vrstu krize i novembarske melanholije, onda se ovaj meč može nazvati prekretnicom u ovom delu sezone i povezati sa scenom filma u kojoj glavni lik stoji na mostu brojeći milisekunda do skoka na kamion u pokretu.

Sve ekipe koje su bile iznad nas nakon odigranog 12. kola, zabeležile su pobedu, što dovoljno uvećava značaj ovog meča, gde ne smemo sebi dozvoliti jeftine greške. Takođe, bar u domenu fudbala, jedinicu za energiju bi trebalo preimenovati iz Džula u Sančez, gde će svi naši igrači težiti vrednosti jednog Sančeza.

U Ligi šampiona smo, što se tiče postave, iznenađujuće hrabro ušli u dvoboj sa Parižanima. Žiru je dočekao start i što se mene tiče, on je došao četiri dana ranije. Izgubili smo jedno rešenje u sredini i jasno se video problem sa iznošenjem lopte, kao i cela igra u tranziciji. Monreal je ostao na klupi, a društvo su mu pravili i Elneni, Džaka i Volkot.  Aleksis je krenuo na desnom krilu. U neku ruku ovosezonski eksperiment, čija reakcija nije bila predviđena. Kao i onoj sa kojom smo igrali prethodni deo sezone, i za ovu taktiku će biti potrebno više od jedne utakmice da sve legne na svoje. Sve što treba je da smelo i rešeno uđemo u meč, nedozvoljavajući da nas pokoleba ijedna trunka sumnje u sopstvene kvalitete i mogućnosti.

Bornmut će imati jednog igrača koji će biti više nego srdačno dočekan, doduše, meč će posmatrati na tribinama. Džek Vilšer nema pravo igranja zbog pozajmice, a Venger je na konferenciji izjavio da Džek znatno napreduje iz nedelje u nedelju i da je on, kada je u top formi, uvek veliki nedostatak za tim. Veći akcenat je ipak stavio na našu ofanzivnu igru, nego na traženje njihovih slabosti.

Edi Hau nema većih problema što se tiče povreda i suspenzija i u London sa svojom ekipom dolazi nakon uvek nezgodnog gostovanja Stouku, gde su zaradili ceo plen, golom Akea, na asistenciju Stanislasa, kome je to četvrta ove sezone, uz tri postignuta pogodka. Trener je na konferenciji potvrdio svoje divljenje Arsenalu, kao i uticaj naše igre i filozofije na njegovu.

Arsenal je definitivno imao veliki uticaj na način na koji pokušavam da vodim tim ovde. Postoje nekoliko sličnosti u stilu igre obe ekipe.

Edi je potvrdio i Džekov napredak.

„Kada pogledam poslednju utakmicu sa Stoukom, on je bio izvanredan za nas i bio je ključna veza između sredine i napada. Takođe, njegova defanzivna izdanja su bila fantastična, ali i zanemarena, koliko je dobar bez lopte, koliko je pametan u trenucima preuzimanja pozicije kako bi zaštito našu sredinu. On će biti veliki nedostatak za nas što se obe discipline tiče, one sa i bez lopte ove nedelje.“

Do sada smo odigrali dva prvenstvena međusobna meča i oba puta smo izašli kao pobednici, identičnim rezultatom od 2 – 0. Ozil je na oba postigao po gol, a uz njega upisali su se još Gabrijel i Oks.

Gosti se nalaze na samoj sredini tabele, sa deset bodova manje, a sredinu drže i u kategoriji dopuštenih šansi kao i šuteva na gol. Mrežu su uspeli da sačuvaju četiri puta, kao i mi, a gol razlika im je 14 datih i 16 primljenih. Najveća pretnja po naš gol biće Kalum Vilson koji je do sada uputio najviše udaraca na gol i koji se polako vraća, nakon teške povrede, onoj formi koja ga je krasila na početku prošle sezone.

 

COYG

Datum: 27.11.2016.

Vreme: 15:15h

Stadion: Emirejts

Mogući sastavi

Arsenal: Čeh, Dženkinson, Mustafi, Kosjelni, Monreal, Džaka, Remzi, Ozil, Volkot, Sančez, Žiru

Bornmut: Federici, Frensis, Danijels, Kuk, Smit, Gosling, Arter, Pju, Stanislas, King, Vilson

Povrede i suspenzije

Arsenal: Beljerin, Kazorla, Perez, Akpom, Mertezaker, Velbek

Bornmut: Boruc, Surman, Vilšer

 

Diskutujte o ovoj utakmici na našem forumu >