„Možeš da pobediš samo ako se boriš do kraja“

Arsen Venger je zadovoljan pobedom svoje ekipe nad Barnlijem iako priznaje da igra nije bila na nivou koji je prikazan u poslednjih nekoliko mečeva. Tobdžije su na gostovanju Barnliju u okviru 7. kola Premijer lige slavile rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Loran Kosjelni u poslednjim sekundama meča i to iz prilično sporne situacije.

„Ovo je bio veliki test za nas. Pokazali smo motivisanost i stav, ali nas noge nisu slušale kao u prethodnim mečevima. Naša tehnika nije bila na tom nivou i zbog toga smo pravili greške. Ali moram reći da je i Barnli učinio da nam bude teško. Branili su se dobro, organizovali su svoju igri na veoma inteligentan način i mogu samo da pohvalim svoju ekipu koja je i pored toga uspela da pobedi. Nismo odustajali do samog kraja i možda smo i srećno došli do pobede, ali  imaš šansu da pobediš samo ako se boriš do kraja. Bio je ovo jedan od mečeva koji smo mogli da pobedimo 1:0, ali isto tako i izgubimo istim rezultatom. Barnli nam je zadao muke i mislim da će isto činiti i drugim ekipama do kraja sezone“.

Komentarišući sporni pogodak na kraju meča francuski stručnjak je rekao da sa klupe nije najbolje video šta se tačno desilo:

„Pozivam vas da sednete na klupu, nemoguće je videti. Bio sam besan jer smo izveli kratak korner, a bili smo na samom kraju meča – zašto nismo ubacili loptu? I nisam video loptu da ulazi. Ali mi je rečeno, da, prema snimku se može reći da možemo biti srećni što je gol priznat“.