Mertesaker samouvereno o Ligi Evrope

Per Mertesaker smatra da Arsenal ima dobre šanse za uspeh u Ligi Evrope, i navodi osvajanje FA kupa (pobeda u finalu nad Čelsijem) kao razlog za svoju samouverenost.

Tobdžije su, prvo, u polufinalu pobedile Mančester Siti, da bi u finalu sprečili Čelsi da osvoji duplu krunu. Na toj utakmici, iako poslednjoj u sezoni, Mertesaker se po prvi put našao u startnoj postavi. Ipak, ono što je bilo loše je što je Arsenal završio na petom mestu u Premijer ligi, što znači da će ove sezone nastupati u drugom po snazi evropskom takmičenju – LE.

Definitivno mislim da možemo da osvojimo to takmičenje. Mančester Junajted je osvojio prošle sezone, i zbog toga će sada igrati Ligu šampiona. To takmičenje je za nas šansa da pokažemo da možemo da se borimo za trofeje… Pogledajte drugu polovinu prošle sezone, pobedili smo neke vrhunske timove u pohodu na FA kup, i to nam daje samopouzdanje. Iako ćemo sigurno igrati neke teške utakmice, želimo da doguramo što dalje i pokušamo da osvojimo. Moramo da učimo nove stvari, da se prilagođavamo situaciji u kojoj smo… “

Sezona koja kreće u nedelju, utakmicom Komjuniti šilda protiv Čelsija, biće poslednja igračka za kapitena. Po penzionisanju, on će ostati u klubu kao vođa omladinske akademije. Mertesaker priznaje da ovo nije bila laka odluka.

Svi u klubu me podržavaju, i to mi je mnogo pomoglo. Prestati s fudbalom nije bilo lako za mene, posle 15 godina profesionalnog igranja. Ali, kažem, to što ću ostati u voljenom klubu mi je dalo snagu. U poslednjoj sezoni želim da ponovo dam 100% za Arsenal, a posle toga počinje novo poglavlje. „