Mertesaker neizvestan za početak sezone

Per Mertesaker je izjavio da nije siguran hoće li biti spreman za prvu ligašku utakmicu u sezonu, protiv Lestera. On je, na meču Komjuniti šilda zadobio gadnu posekotinu posle vazdušnog duela s Gerijem Kejhilom, a kamere su ga na kraju meča snimile s desetak šavova na tom mestu.

Kako kaže, on smatra da nije bilo ozbiljnijih trauma glave, u smislu potresa mozga i slično, ali da mora da vidi da li će imati neke probleme s vidom usled otoka i modrica.

S obzirom na to kakav je to bio udarac, osećam se dobro. Svega se sećam oko tog duela, tako da mislim da nije bilo potresa mozga, već da je to samo duboka posekotina. Doktor je, čim je pogledao na terenu, rekao da ne želi da rizikuje, i da treba da izađem kako bi mi stavili šavove. Nisam siguran hoću li moći da igram protiv Lestera… Moramo da vidimo kako će se ova situacija razvijati. Znate kako, oko može da se zatvori, da poplavi itd… Zdravlje je najvažnije. “ – rekao je kapiten.

On je još dodao da ništa ne zamera Kejhilu, koji mu se kasnije i izvinio, uprkos tome što je to bio možda i nepotrebno jak udarac laktom.