Menažerova pohvala za Oksa

Arsen Venger nije štedeo reči hvale za Aleksa Okslejda Čembrlena posle pobede u EFL kupu nad Redingom, u kojoj je spomenuti igrač bio dvostruki strelac. Oks već dugo vremena važi za velikog talenta, ali nikako da taj talenat pretoči u kvalitet i konstantno dobre partije. Venger se nada da je sada, konačno došlo vreme za tako nešto. Okslejd-Čembrlen ima već pet golova na svom kontu ove sezone, koja mu je već sada najefikasnija u dosadašnjoj karijeri.

Nekada se činilo da on nema samopouzdanja, da, kada uđe u šansu oseća da ne zaslužuje da da gol. Sada, mislim da se to promenilo. Kada vidim da je dobio loptu, uvek verujem da će se nešto desiti. On je snažan, a sada ima i dobru završnicu. To je svakako povezano s samopouzdanjem, napornim radom, nešto slično kao ono što se dešava s Volkotom.

On više nije tako mlad igrač, sada ima 23 godine, a u tom uzrastu vi treba da budete gotov igrač. Treba da budete konstantni, da znate šta se od vas očekuje, kako da se nosite s pritiskom. Ljudi zaboravljaju da je on u prethodnim sezonama bio vrlo mlad. Mislim da je dobijao previše nezasluženih kritika.