Menadžer Lajpciga moguć naslednik Vengera

Menadžer Lajpciga, Ralf Hanselhutl potvrdio je da je imao kontakte s upravom Arsenala, i da je moguć naslednik Arsena Vengera na klupi londonskog tima.

Ranije ove nedelje, pojavili su se izveštaji da su ljudi s Emirata neformalno razovgarali s Austrijancem. Poznato je da AV ima važeći ugovor samo do kraja ove sezone, i neizvesno je da li će ga i produžiti.

Upitan o ovim spekulacijama Hanselhutl kaže:
Dobri su vam izvori. Čuo sam za gore situacije u životu od one gde vas zovu da nasledite Vengera. Ne škodi mi reputaciji. Nisam mnogo razmišljao o toj opciji. Našao sam svoju sreću ovde.

U svojim igračkim danima, RH je bio austrijski reprezentativac, a karijeru je proveo igrajući u Austriji i Nemačkoj. Penzionisao se 2004. godine, a tri godine kasnije je zaplivao trenerskim vodama. Period 2013. – 2016. je proveo u Ingolštadu, koji je uspeo da uvede u Bundesligu, a od ove godine trenira klub koji je trenutno najveće iznenađenje nemačkog šampionata. Posle 12 odigranih utakmica RB Lajpcig je bez poraza, na prvom mestu na tabeli.

Iako su mnogi fudbalski stručnjaci i dalje ubeđeni da će Venger produžiti ugovor i ostati na čelu Arsenala još nekoliko sezona, interesantno je videti da uprava razmišlja o ‘šta dalje’ scenariju.