Lukas želi više prilika

Lukas Perez, španski napadač koji je letos stigao iz La Korunje, nada se da će u budućnosti dobijati više prilika da pokaže svoje umeće.

U poslednjih 24 sata bilo je mnogo priče o Perezu: prvo je italijanska štampa objavila navodne citate njegovog agenta kako je on odlučan da napusti klub na leto, posle samo jedne sezone u Londonu, potom je isti agent demantovao te citate, a na kraju svega ga je Venger pohvalio posle dobre igre i postignutog gola protiv Satona u FA kupu.

Da krenemo ispočetka…

Italijanski KalčoMerkato je javio da je Lukas izuzetno nezadovoljan nedostatkom vremena na terenu, i da je po svaku cenu rešen da napusti Arsenal već u letnjem prelaznom roku. Oni su se pozivali na citate njegovog agenta:

Nije se dobro prilagodio na London. Nije dobio dovoljno šansi da igra i pokaže šta zna. Otićiće jer nema šansu pored Vengera, a sve kada bi se menadžer promenio, on želi da ode. On je igrač koji zaslužuje da igra konstantno.

Kasnije u toku jučerašnjeg dana pojavili su se citati spomenutog agenta gde on demantuje bilo kakav kontakt s italijanskim medijima, i poriče da je ikada dao takve izjave. On nije želeo da govori o stvarnom stanju stvari, i da li je to ipak Lukasovo pravo mišljenje.

Iako Španac ne dobija puno šansi, navijači su očekivali da će on početi utakmicu u FA kupu protiv niželigaša Satona, i to se i dogodilo. Perez je Vengerovo poverenje opravdao kada je postigao vodeći gol za Arsenal, a do kraja meča nekoliko puta stvarao šanse za svoje saigrače. Menadžer nije propustio priliku da pohvali svog napadača posle tog meča:

Da, on želi i pokazuje da zaslužuje mesto u prvom timu. Ipak, ja imam mnogo napadača: Aleksisa, Žirua, Volkota, Velbeka, i Pereza. Moram da nađem dovoljno igračkog vremena za sve njih. Mislim da zaslužuje da igra jer je odličan fudbaler.

Potom se oglasio i sam napadač, naizgled pokušavši da ‘ispegla’ probleme nastale navodnim citatima njegovog agenta:

Arsenal je veliki tim, i konkurencija za mesto u timu je velika. Trenutno sam srećan jer sam danas igrao i postigao gol. Sada moram da nastavim u istom ritmu kako bih ubedio menadžera da mi daje više prilike. Naravno da svi žele da igraju u svakom meču. Kada sam igrao dobro u LŠ, menadžer nije računao na mene, to valjda znači da su moji saigrači vrlo dobri. Moram čekati svoju šansu, i onda je iskoristiti kada je dobijem.

Lukas Perez je, uprkos maloj minutaži, pokazao znake svog talenta, jer je ove sezone postigao 7 golova, uz 6 asistencija. Najbolju utakmicu odigrao je u grupnoj fazi LŠ, kada je postigao hettrik protiv Bazela. Navijači Arsenala, čini se, sve više priželjkuju da vide Pereza češće na terenu.

Ostaje da vreme pokaže kako će se ova priča razvijati.

Tema na forumu: Lukas Perez