Lakazet: „Zadovoljan sam, još uvek učimo“

Strelan pobedničkog gola tokom vikenda, i, verovatno najbolji igrač Arsenala na početku sezone, Aleksandar Lakazet, izjavio je da je srećan zbog dve vezane pobede, kao i da je jasno da tim ima mnogo prostora za napredak.

On je takođe priznao da je ekipa napravila neke glupe greške, za koje očekuje da će se dešavati i u budućnosti, jer su svi, kako on kaže, još uvek u procesu učenja. Lakazet je postigao treći gol za Arsenal u pobedi u Kardifu, posle neubedljive partije, i čak dva primljena gola od ekipe koja do subote, u prvenstvu, nije dala ni jedan. Laka ne poriče da problemi postoje, ali veruje da će oni biti ispravljeni u hodu, kako se tim bude navikavao na Emerijeve ideje i metode rada.

„Bila je dobra utakmica, čak iako smo napravili neke greške. Već smo naučili mnogo o novom menadžeru, ali za očekivati je da ekipa pogreši ponekad. Menadžer je svestan toga, i jasno je da ćemo ponekad primiti gol zbog gluposti. To je zato što smo sada u fazi učenja, kao deca. Ne plaši me to, bićemo bolji iz utakmice u utakmicu. Zaslužili smo pobedu i dobili smo je, dobro je što ćemo na reprezentativnu pauzu otići u dobrom raspoloženju. Mislim da smo u tekućoj godini pobedili samo dve utakmice u gostima, tako da ova pobeda još više dobija na značaju. Imali smo dobro razmišljanje u glavama, videli smo da možemo da igramo kao kod kuće, i to smo i uradili. Prošle sezone bi smo izgubili ovu utakmicu, sada nismo.“

Stvar koja uzbuđuje navijače Arsenala je potencijalno partnerstvo Lakazeta i Obamejanga u napadu. Iako je jasno da su obojica špicevi, Emeri ih je, po prvi put od starta, upario u napadu, a oni su mu uzvratili poverenje sa po jednim postignutim golom.