Lakazet: „Titula? Trebalo bi nam čudo“

Aleksandar Lakazet je priznao da je titula, praktično, izgubljena, i da je primarni cilj Arsenala da se izbori Liga Šampiona.

Arsenal je čak 19 bodova iza lidera na tabeli Mančester Sitija, i suludo je očekivati da je taj zaostatak moguće nadoknaditi. Arsenal pruža dobre partije na svom stadionu, ali loša forma na strani dovela je Tobdžije do sedmog mesta na tabeli.

Za titulu bi nam zaista trebalo čudo, Siti igra odlično, i daleko su od svih. Ne treba očekivati da će oni izgubiti mnogo utakmica do kraja. Kada sam dolazio ovde, postavili smo cilj da se vratimo u LŠ, i to treba da nam bude primarni objektiv. Ukoliko bi smo uspeli nešto više od toga – odlično.“ – rekao je francuski napadač.

Dvadesetšestogodišnjak je, letos, pristao da se priključi Atletiko Madridu, ali je taj transfer propao zbog zabrane koja je nametnuta Špancima. Lakazet kaže da ga je sastanak ‘oči u oči’ s Vengerom naterao da dođe u severni London.

Upoznavanje Vengera, i razgovor s njim su bili odlučujući faktori da dođem u Arsenal. Pre toga sam pričao s Kokelanom o situaciji u klubu, tako da, kada se sve spojilo, bilo je jasno gde ću nastaviti karijeru. Venger je odličan trener. Svakoga dana napredujem iz razgovora s njim. On mi priča o napadačima koje je imao tokom svog boravka u Arsenalu, i to mi mnogo znači.