Krenke želi da kupi sve akcije kluba

Većinski vlasnik Arsenala, Sten Krenke, ponudio je 600 miliona funti ostalim akcionarima kako bi otkupio sve akcije, i klub učinio apsolutno privatnim. Američki milijarder trenutno poseduje 2/3 svih akcija kluba, a sada planira da otkupi i ostatak. Ukoliko se ova transakcija dogodi, vrednost kluba bi skočila na 1.8 milijardi funti. Krenke bi, navodno, dao oko 50 miliona funti svog novca, dok bi ostatak bio pozajmljen, uz garancije da Arsenal ne bi imao nikakve veze sa vraćanjem tog duga.

Po tvrdnjama BBC-a, drugi najveći akcionar Ališer Usmanov, spreman je da prihvati ovu ponudu, i odrekne se svojih 30% vlasništva u klubu. Uzbekistanski tajkun je prošle godine pokušao da otkupi većinski deo akcija od Krenkea, ali Amerikanac nije želeo da proda svoj udeo u klubu.

Krenkeova firma KSE u svom saopštenju kaže da bi ovaj potez pomogao Arsenalu u ostvarenju zacrtanih ciljeva: „KSE želi da pomogne Arsenalu da osvoji Premijer ligu i Ligu šampiona, kao i da postigne najbolje moguće rezultate u mlađim kategorijama, kao i u ženskoj fudbalskoj sekciji. Od svog dolaska u Arsenal, 2011. godine, KSE je učestvovao u dovođenju bitnih pojačanja, produženju ugovora sa važnim igračima, poboljšanju stručnog kadra, itd. Ovom ponudom želimo da ustalimo svoje vlasništvo u klubu, kako bi smo mogli da nastavimo u istom ritmu.