Krenke: Ne prodajem svoje akcije

Većinski vlasnik Arsenala Sten Krenke kaže da nikada nije razmatrao prodaju svog vlasničkog udela u klubu i ističe da je Arsen Venger i dalje pravi izbor za menadžera Tobdžija.

Krenke je u maju primio ponudu Ališera Usmanova, drugog najvećeg akcionara kluba, koji je želeo da preuzme većinski paket američkog milijardera, ali je istu odbio, a onda početkom ovog meseca poslao kontra ponudu.

Arsenal Supporters’ Trust (AST) je u otvorenom pismu Krenkeu istakao zabrinutost zbog smera u kome klub ide i verovatnoće da isti bude praktično u vlasništvu jednog čoveka.

Uprkos tome, Krenke ističe da nikada neće prodati svoje akcije i smatra da je klub sposoban za osvajanje Premijer lige i Lige šampiona pod vođstvom Arsena Vengera.

„Pogedajte našu istoriju. Ulažemo u nešto kako bi to nešto razvili. Ne prodajemo, prosto ne radimo to“, kaže Krenke.

Na pitanje da li razmatra prodaju svojih 67% akcija kluba odgovara: „Ne. Apsolutno ne. To nije model po kome radimo. Ja sam u periodu života kada… šta bi dobro to donelo? Volim Arsenal i volim što sam u ovome. Nema boljeg osećaja od osvajanja trofeja, kao što smo učinili sa FA kupom“.

„Celo popodne i veče smo pričali o tome šta se desilo na terenu. Sjajno. Osećaj je takav da te tera da nastaviš tako. Postoje mnogo lakši načini da se zaradi novac, uveravam vas, mnogo, mnogo lakši“.

Produžavanjem ugovora sa Arsenom Vengerom nakon sezone u kojoj se klub prvi put posle 20 godina nije kvalifikovao za Ligu šampiona, ali je istovremeno osvojio FA kup, Krenke je izazvao oprečna mišljenja među navijačima Tobdžija.

Komentarišući takvu odluku on je rekao: „Kada donosite takvu odluku uzimate u obzir mnogo različitih faktora, ali se nadate da ste ih razmotrili na pravi način i da ste napravili pravu odluku. Mislim da mi jesmo“.

„Najteže je ponoviti uspeh i ostati konkurentan. Gledajte, mi želimo da osvojimo sve, Premijer ligu, Ligu šampiona. Hoćemo da budemo bolji, ali ne možemo se odreći FA kupa i svega onoga što je Arsen uradio za poslednjih 20 godina. Dvadeset godina smo bili u prve 4 ekipe u ligi, nijedan engleski tim to nije uradio, a u godini kada smo ispali iz te četvorke imali smo 4 više boda nego prethodne sezone koju smo završili drugi“.

„Navijači su sjajni. Oni su besni. To je dobra vest. Oni su besni. To je loša vest. Oni su strastveni, uvek imaju mišljenje i svakako imaju pravo na to“.