Kos: Venger je pogodio sa mnom

Za Lorana Kosjelnog je malo ko čuo kada je stigao u Arsenal iz Loriena 2010. godine. Tada je imao 24 godine, i samo jednu sezonu u prvoj francuskoj ligi. Klasično „vengerovsko“ pojačanje… Nepoznati Francuz koji će možda biti dobar, a možda bude i zaboravljen. Ipak, on je plaćen 10 miliona funti, što nije malo, pogotovo za poznavaoce rada Arsena Vengera.

Od tada, Kos je postao reprezentativac svoje zemlje i jedan od najboljih štopera Evrope. Kosjelni je govorio o Vengeru i svojoj zahvalnosti na ukazanoj šansi.

„Dao mi je priliku da igram u velikom klubu kao što je Arsenal. Kockao se kada me je kupio iz malog kluba kao što je Lorijen, učio me, i pomogao mi da rastem kao fudbaler i kao čovek. Mislim da je dobio tu ruku. Svakog vikenda pokušavam da se dokažem da je bio u pravu kada je verovao u mene. Nisam ja jedini primer, pogledajte koliko je bilo takvih tokom njegovih 20 godina u Arsenalu“.

Zamenik kapitena Arsenala polako stvara novo defanzivno partnerstvo, sa Škodranom Mustafijem, i definitvno je jedan od Vengerovih „pogodaka“ na transfer tržištu.

Tema na forumu: Loran Kosjelni