Konte želi Sančeza

Kako javlja Gardijan, menadžer Čelsija Antonio Konte označio je Aleksisa Sančeza kao najveći prioritet tokom letnjeg prelaznog roka. On je, navodno, već razgovarao s ljudima u upravi londonskog kluba o mogućnosti dovođenja Čileanca na Stanford Bridž.

Italijan trenutno pregovara o produžetku saradnje s klubom čiji je vlasnik Roman Abramovič, a deo tih razgovora su i planovi o pojačanjima. U članku se spominje da su Sančez, kao i „levi bek“ dva najveća prioriteta.

Sančezov ugovor u Arsenalu ističe narednog leta, a, sudeći po izveštajima u poslednjih mesec dana, on želi da već u narednom prelaznom roku napusti klub. Ukoliko se to obistini, on bi za ukupno tri godine u Londonu mogao da se pohvali s jednim trofejom FA kupa (2014/15). Navodno, Sančez je nezodovoljan uspesima kluba u prethodne dve sezone, i želi novi izazov u svojoj karijeri. Arsen Venger je nedavno izjavio da će se o ugovorima Sančeza i Ozila pričati ponovo na leto, ali Aleksis je, kako deluje, rešen da ode iz Arsenala.

Po istom izveštaju, Sančez želi povišicu s 130 na 250 hiljada funti nedeljno, i ne želi da popusti u tim zahtevima. Pored Čelsija, situaciju pomno prate Juventus, Inter i PSŽ. Sančezov agent je navodno upoznat s interesom drugog londonskog kluba, ali do sada nije bilo konkretnih kontakata.

Tema na forumu: Aleksis Sančez