Kion očekuje da Vengeru bude ponuđen jednogodišnji ugovor

Kion, legendarni defanzivac, koji je bio član sva tri Vengerova pobednička tima 1998, 2002 i 2004, veruje da će treneru sa najdužim stažom na klupi Arsenala biti ponuđeno da još godinu dana predvodi tim, kako bi Arsenal imao vremena da pronađe novog menadžera.

„Moj osećaj je da će ostati… Verujem da će mu Uprava dati još vremena, možda još godinu dana. Potom klub može da odstupi od toga ako je potrebno. Ako osvoji Ligu šampiona ili Ligu onda bi mogli da razmotre novo produženje.

Ali, da bi svi prihvatili to, treba tu godinu predstaviti kao „još jednu sezonu za Vengera“, „još jednu sezonu za čoveka koji to zaslužuje“. Problem koji imate je što je Arsen Venger veoma posebna ličnost. Inspirisani ste kada ste u njegovom društvu. Na Odbor i ljude oko njega, na odluke koje donose, imao je veliki uticaj, tako da ne mogu tek tako da ga odgurnu.

On mora da pomogne klubu da odluči kada je pravi trenutak. Mi se tome polako približavamo. Vreme njegovog odlaska treba da se isplanira.

Ako treba da ode na kraju sezone nisam siguran da će klub biti spreman.

Kom menadžeru bi se okrenuli? Videli smo Jirgena Klopa u Liverpulu i Pepa Gvardiolu u Sitiju kako nisu bili uspešni u osvajanju trofeja. Nadam se da se nećemo osvrtati u godinama koje dolaze i govoriti, „da li se sećate dobrih starih dana kada smo bili u Ligi šampiona svake godine?“. Arsen Venger zna ko bi mogao da bude zamena, u kontaktu je sa menadžerima sve vreme – voleo bih da mislim da će on biti uključen u izbora njegovog naslednika. To je kao porodični biznis. Ako on zaista voli klub trebalo bi da bude deo toga.“