Kion kritičan prema Ozilu

Martin Kion, legenda Arsenala, smatra da Venger namerno pokušava da drži Mesuta Ozila što dalje od mlađih igrača, jer je sve izvesnije da će nemački reprezetativac napustiti klub na kraju sezone.

Ozil se oporavlja od povrede kolena, a prošlog meseca je odigrao samo kratkih devet minuta protiv VBA. On je bio planiran za put u Belorusiju, ali je u poslednjem trenutku obelodanjeno da ipak neće biti u avionu.

Ozilov ugovor ističe narednog leta, i on će, od januara, biti u mogućnosti da potpiše predugovor s drugim klubom. Cela ova situacija, kako Kion smatra, dosta utiče na odnos igrača i menadžera.

Mislim da on testira Vengera, možda najviše od svih igrača. Bio je planiran za BATE, ali na kraju nije otišao jer nije želeo da putuje. Igrao je vrlo malo protiv Vest Broma, pa kako se tamo povredio? Mislim da je on već otišao… Mentalno, ako ne i fizički. Možda Venger sada planira da ga proda u januaru kako bi dobio neku kompenzaciju.“ – prokomentarisao je Kion.

Poslednja cela utakmica koju je Ozil odigrao je bio katastrofalan poraz na Enfildu od 4 – 0, nakon toga, posle reprezentativne pauze, on je propustio remi s Čelsijem, gde je umesto njega igrao Aleks Ivobi. Kion smatra da bi ovakva strategija mogla da se isplati u budućnosti.

Mislim da on (Venger) ne želi Ozila blizu mlađih igrača u klubu. Igrali su sjajno protiv Čelsija, a Ivobi je bio zaista dobar. Shvatam da on još uvek nije Ozilov nivo, ali s njim u postavi je Arsenal delovao dobro i u napadu i u odbrani. Smatram da je to najbolja predstava Arsenala koju sam video u poslednjih nekoliko godina. Zaista sam bio impresioniran, činilo se da svaki igrač daje sve od sebe. Sa Sančezom je drugačije, on voli fudbal… Dajte mu loptu i pustite ga da se igra. A Ozil… Mislim da bi situacija mogla da postane gadna.

Što se više bliži konačna odluka o Ozilovoj budućnosti, to su glasnije spekulacije da bi on mogao da pređe u Mančester Junajted.