Karabao

Ne treba nam puno da se makar malo sjaja vrati u oči i da dani počinju sa suncem umesto sa kišom….nekima doduše može da počne i sa energetskim pićem. Dve pobede i jedan solidan bod.

Posle Bornmuta umalo da nismo upropastili debi u LE. Imbecilan gol i loše prvo poluvreme uz očekivano kombinovan tim. I dok se Ešburton orio od pesama na nemačkom Kolašinac je početkom drugog poluvremena iscepao mrežu Kelna i najavio preokret iz 2 u 1. Onda se, i dalje metiljavi Aleksis na kratko probudio i zabio strašan gol a Hektor je stavio tačku. Tri boda na startu grupne faze.

A onda je došao dvoboj teškaša na Bridžu, meč koji smo čekali ne bi li nam dao odgovore na neka pitanja pogotovo na pitanje da li smo nešto naučili iz poraza na Enfildu. Jesmo. Četiri skauzerska komada su igračima još zvečala u glavama i svojski su se trudili da ne prime gol(ove) pa su čak i mogli i da daju koji. Monreal, Lolo i Rambo su odigrali sjajno a Belerin se polako izgleda vraća u ritam na koji smo navikli. Nije to bila velika partija ali nam je malo vratila ozbiljno poljuljanu veru u onaj top. Top koji je po medijima širom Evrope na sve načine vređan, ponižavan i pljuvan velikim delom upravo zbog “zasluga“ našeg menadžera i igrača. Top koji je ismejavan zbog višegodišnjih katastrofalnih partija na strani protiv jakih timova. Ovo je bilo malo ali ipak značajno iskupljenje. Naravno svako pa i malecno parče sunca nama mora da dođe uz dozu mraka pa se Velbek po ko zna koji put povredio i neće ga biti najmanje četiri nedelje.

Posle PL i LE ulazimo u novo takmičenje koje jako dugo nismo osvojili, Liga kup. Dočekujemo Roverse koji su pri dnu tabele treće lige a isti dan kada smo remizirali na Bridžu tim koji vodi Fergijev sin je izgubio na svom stadionu 0 – 1 od Skantorpa i nemaju nijednu pobedu u poslednjih pet mečeva uz samo jedan dati gol. Ogromni smo favoriti i za očekivati je da Venger ponovo istumba tim i to žestoko. Nismo puno puta igrali protiv Donkastera ali imamo izuzetno pozitivan skor sa njima jer su nam dali samo tri gola na osam utakmica a u poslednjih trideset godina smo odigrali samo tri meča sa njima, sva tri u LK i svaki put smo ih išutirali iz takmičenja mada poslednji put tek na penale i to u četvrtfinalu. Mali oprez je uvek prisutan jer se i dalje sećam jezivog poraza u LK na penale od Bredforda 2012. koji je tada bio član čak četvrte lige a sećaju ga se i Koklin, Santi, Rambo i Per Mer. Ne ponovilo se nikada.

Kao što znate Dik Zakon je otišao iz Arsenala zbog, kako je rekao, porodičnih obaveza i sada se postavlja pitanje ko će ga zameniti i da li će ga uopšte neko zameniti ili će dobar deo njegovih obaveza preuzeti Gazidis što mislim da ne bi bilo dobro jer me taj čovek sve više i više nervira. Međutim, razmišljam koliko se u poslednjih deset – petnaest godina biznis ušunjao i tamo gde mu nije mesto, među navijače. Lično, nikada me nije bilo briga niti smatram da navijače uopšte treba da interesuje koliko koji igrač košta, koliku platu prima, kada mu ugovor ističe itd. Naše je da navijamo i napadamo kad treba a sve te finansijske stvari treba da se rade unutar kluba i da nas uopšte ne zanimaju osim ako je savršeno jasno da klub za koji navijaš krade pare.

A ti takozvani poslovni ljudi uključujući i Vengera bi morali već sada opasno da razmisle kako se spremiti za reorganizaciju kluba na leto sledeće godine do kada će najverovatnije otići veliki broj igrača od kojih su neki bili, ili su još uvek, ključni za Arsenal. Kako sada stvari stoje otići će Ozil, Sančez, Žiru, Mertezaker a moguće i Ooooospina, Volkot, Vilšir, Koklin pa čak i Naćo koji u februaru puni trideset i dve godine. Znači pune ruke posla i teške glavobolje na horizontu.

Na prva tri gostovanja u PL uzeli smo samo jedan bod ali makar može da nas raduje što ćemo do kraja sezone da ugostimo i Liverpul i Stoku i Čelsi. Premijerligaški septembar završavamo na Hotornsu na kome imamo dva vezana poraza uz čak pet primljenih golova.

OOH TO BE A GOONAH!