„Kao u Madridu 2006.“

Govoreći na konferenciji za medije pred revanš meč polufinala Lige Evrope, Arsen Venger je rekao da se nada da će njegov trenutni tim uspeti da povuče inspiraciju iz velike pobede Arsenala u istom gradu, pre 12 godina.

U prvom delu dvomeča, Arsenal je, golom Tjerija Anrija savladao Real u Madridu sa 1 – 0, postavši prva engleska ekipa koja je trijumfovala na Bernabeuu. Pošto je u revanšu, tada na Hajberiju, bilo bez golova, Arsenal je prošao dalje, a pohod na pehar LŠ se završio na poslednjem stepeniku, porazom od Barselone u Parizu.

Po imenima slaba odbrana: Ebue, Senderos, Ture i Flamini (koji je veći deo te sezone igrao na poziciji levog beka, usled povrede Ešlija Kola) uspela je da odoli ‘Galaktikosima’, dok je magični #14 postigao jedini gol na meču.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=s6OuYKSkIWU[/embedyt]

Iako Arsenal danas ne mora nužno da pobedi, jasno je da im predstoji težak zadatak. Posle dobre partije, ali lošeg rezultata u Londonu, potreban je, u najmanju ruku, remi sa 2 gola na obe strane. S obzirom na odličan učinak Atletika kod kuće, kao i njihovu reputaciju dobrog defanzivnog tima, jasno je da Tobdžijama neće biti lako.

Govoreći o madridskom duelu od pre 12 godina, Venger je rekao:
„Došli smo ovde (u Madrid) s vrlo mladim timom i pobedili smo Real, koji uvek ima velika imena, odlične fudbalere. To je nešto što ćemo probati da ponovimo. U prvoj utakmici protiv Atletika smo stvorili mnogo šansi ali nismo uspeli da ih realizujemo. Moramo da zadržimo isti nivo zalaganja, da igramo svoju igru, i da se nadamo da će rezultat doći. Jasno je šta treba da uradimo – da postignemo gol. Znamo da će Atletiko pokušati da nas ‘sačeka’, i da nam gol iz kontra napada i na to moramo da obratimo pažnju.“

Revanš meč polufinala Lige Evrope igra se večeras, od 21.05 po srpskom vremenu, na Vandi u Madridu. Četiri predstavnika ASSC-a će biti na stadionu!

COYG!