„Kao protiv Čelsija“

Arsen Venger je bio više nego zadovoljan partijom koji je njegov tim pružio u pobedi nad Bazelom (2:0), istakavši da je rezultat mogao biti i ubedljiviji. Tobdžije su savladale švajcarsku ekipu golovima Tea Volkota ali je, uzimajući u obir broj stvorenih prilika, trijumf mogao biti i sa većom gol razlikom.

„Želim da čestitam mojoj ekipi na kvalitetnoj igri koju su pokazali večeras. Jedino žalim što nismo iskoristi dovoljno šansi koje smo kreirali. Malo smo usporili u drugom poluvremenu i nismo mogli da postignemo taj treći pogodak. I dalje smo stvarali šanse ali je teško održati tempo, preciznost pasova i brzinu na tako visokom nivou čitavih 90 minuta. Prvo poluvreme je bilo na vrhunskom, vrhunskom nivou, kao u meču protiv Čelsija.“ rekao je Venger na konferenciji za medije nakon meča i komentarišući sjajnu formu svoje ekipe u poslednjih nekoliko mečeva dodao:

„To je do vrednog rada naravno, ali i samopouzdanja. A samopouzdanje zavisi i od rezultata. Bili smo malo nervozni u nekoliko mečeva kod kuće, ali sada pružamo mnogo bolje partije. Sada je na nama da nastavimo ovako i trudimo se da dodatno unapredimo igru“.