Jonker odlazi u Volfsburg

Menadžer fudbalske akademije Arsenala Andries Jonker karijeru će nastaviti kao trener Volfsburga, saopštio je klub na svom zvaničnom sajtu.

Jonker je u akademiju Tobdžija stigao u julu 2014. godine sa mesta pomoćnog trenera Volfsburga, a pre toga je proveo 7 godina na razvoju mlađih selekcija nacionalnog tima Holandije i radeći kao pomoćnik Luja van Gala u Barseloni i minhenskom Bajernu.

Izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis je povodom odlaska Jonkera rekao: „Ovo je sjajna prilika za Andriesa i želimo mu puno sreće u budućnosti. Pod njegovim vođstvom naša akademija je napravila veliki napredak“.

„Arsenal je poznat po razvoju mladih igrača i mi smo uvereni da ćemo naći pravu osobu da nastavi tim putem“.

Opraštajući se od Arsenala Jonker je kazao: „Proveo sam sjajne 3 godine u Arsenalu. Napravili smo veliki napredak i bilo je sjajno biti deo kluba koji ulaže toliko truda u razvoj mladih igrača kroz akademiju“.

„Vodio sam sjajan tim ljudi koji će nastaviti da obavljaju odličan posao i želeo bih da se zahvalim svima, uključujući upravni odbor, Ivana Gazidisa i Arsena Vengera, za svu podršku koju su mi pružili“.

„U Arsenalovoj akademiji su nekiu sjajni igrači i jedva čekam da vidim kako će se razviti u budućnosti“.