Izostanak iz reprezentacije je kap koja je prelila čašu

Džek Vilšir govorio je o razlozima zbog kojih je tražio da ode na pozajmicu ove sezone. On tvrdi da je njegovo izostavljanje sa spiska reprezentacije, od strane tadašnjeg selektora Sema Olerdajsa, bila „kap koja je prelila čašu“. Dvadesetčetvorogodišnjak se pridružio Bornmutu nekoliko dana kasnije, i priznao da je ovo bio jedan od glavnih razloga zbog kojih se odlučio na takav potez. Podsetimo, Vilšir je, posle propuštenog velikog dela prošle sezone bio u timu Engleske na EURO, što je izazvalo brojne kritike tamošnje stručne javnosti.

U timu je bilo mnogo veznjaka, i menadžer je kupio još jednog (Džaku). Ja sam dugo bio povređen, i smatrao sam da sam u fazi svoje karijere u kojoj moram redovno da igram. Imam 24 godine, a već sam propustio previše utakmica. Ako želim da budem fudbaler kakav mislim da mogu da budem, ne mogu sebi da priuštim da ulazim s klupe. To s reprezentacijom me je bolelo.

Upitan zašto je izabrao baš tim s juga Engleske, rekao je: „Bio je ponedeljak, a transfer prozor se zatvarao u sredu, tako da nisam imao mnogo vremena. Ali, kao što sam rekao, nisam hteo da imam sezonu u kojoj neću biti starter. Pričao sam sa šefom, i on me je uverio da ću igrati, ali ja sam želeo više od toga, želeo sam da igram stalno, da budem važan šraf ekipe.

Mislim da najbolje partije pružam kada sam redovno na terenu, kada ljudi računaju na mene. Rekao sam Vengeru: ‘ti znaš kakav sam ja igrač, kakav sam karakter, želim da igram stalno, bilo bi najbolje da odem’.

Posle dugog niza povreda, i odsustva s terena, jasno je zašto Džek nije mogao računati na garantovano startno mesto u Arsenalu. Ostaje da se vidi da li sledeće sezone može da povrati svoje mesto u timu, ili smo već odgledali njegovu poslednju utakmicu za Tobdžije.

Tema na forumu: Džek Vilšir