Ivobi: „Voleo bih da Venger ostane“

Aleks Ivobi je, u razgovoru za BBC, rekao da bi voleo da Arsen Venger ostane menadžer Arsenala i posle kraja tekuće sezone, kao i da smatra da su sve glasnije kritike Francuza nezaslužene.

Arsenal je, s četiri poraza u poslednjih pet utakmica, trenutno na šestom mestu na tabeli Premijer lige, a iz Lige šampiona je ispao posle bolnih poraza od minhenskog Bajerna. Venger je, u nekoliko navrata, saopštio da će odluku o svojoj budućnosti saopštiti ‘uskoro’.

On je veliki čovek po mom mišljenju, voleo bih da ostane. On mi je uvek pomagao, pravio od mene igrača. Gledajući sve što je učinio, kritike upućene ka njemu su potpuno nefer. Arsenal je uvek u LŠ, uvek u top 4, i pretenduje na titulu.“ – prokomentarisao je Ivobi (20).

Mladi Nigerijac nije propustio da prokomentariše i sagu oko novih ugovora dva najbolja igrača Arsenala Aleksisa Sančeza i Mesuta Ozila.

Kao što možete videti po statistici, po njihovom broju golova i asistencija, oni su ključni igrači za naš tim. U napadu sve teče kroz njih dvojicu. Imamo mi i druge dobre igrače, ali su oni svetska klasa. Za klub bi bilo sjajno da ostanu, ali ipak je to njihova lična odluka.