Gibs: Loša partija, remi pravičan rezultat

Kiran Gibs je nevoljno priznao da su igrači razočarani jer nisu uspeli da pobede PSŽ na domaćem terenu, i da je remi bio pravičan rezultat.

Gosti su poveli u 18. minutu pogotkom Edinsona Kavanija, i delovali su superiorno na terenu sve do nekoliko momenata pred poluvreme, kada je Aleksis pao u protivničkom šesnaestercu, a Olivije Žiru izjednačio s bele tačke. U drugom poluvremenu Arsenal je zaigrao s više želje, i za to su nagrađeni autogolom Marka Veratija. Umesto da privedu utakmicu kraju, igrači domaće ekipe su ponovo prepustili inicijativu Parižanima, i za to bili kažnjeni izjednačujućim pogotkom.

Govoreći posle utakmice Gibs je rekao da je igračima žao što nisu ‘završili posao’.

Kada vodite 2 – 1 s 20 minuta do kraja, želite da pobedite. Ovo je frustrirajuće, naravno. Ipak, ovo je nešto iz čega možemo da učimo, i što će nas naterati da se poboljšamo. Mislim da je naša igra mogla biti mnogo bolja večeras. Mogli smo biti opasniji. Mislim da smo zaslužili taj remi. Kada smo ušli u ritam, bilo je očigledno da smo vrlo opasni. Vidi se da naši igrači imaju kvalitet, ali to moramo da pokažemo tokom utakmice.

Arsenal ulazi u poslednje kolo grupne faze kao drugi na tabeli svoje grupe, sa boljom razlikom, ali lošijim ‘golom u gostima’ od Pariz Sen Žermena. Ukoliko PSŽ na svom stadionu zabeleži pobedu protiv Ludogoreca, Arsenal će i definitivno ostati drugi.