Gazidis: „Razmišljamo o Ligi Evrope“

Ivan Gazidis, izvršni direktor u Arsenalu, razgovarao je, s predstavnicima navijačkog udruženja, o planovima Arsenala za budućnost, kako u pogledu takmičenja u kojima će tim učestvovati, tako i o biznis strani vođenja fudbalskog kluba.

Uz još dva kola do kraja, Arsenal trenutno zauzima petu poziciju na tabeli Premijer lige, i, trenutno, plasman u Ligu šampiona deluje „tako blizu, a tako daleko“. Arsenal bi, morao da pobedi obe preostale utakmice, i uz to da čeka kiks Liverpula ili Mančester Sitija, kako bi se 18. put za redom plasirao u LŠ. Sem većeg takmičarskog naboja, igranje u LŠ nudi navijačima priliku za utakmice protiv vrhunskih protivnika, veću scenu na kojoj će gledati svoj voljeni klub, dok je privlačnost LE u svakom pogledu manja.

Navijačko udruženje Arsenala (Arsenal supporters trust – AST) je pisalo Gazidisu povodom mogućnosti igranja nižeg evropskog takmičenja. Oni su u svom pismu predlagali izmene cenovnika karata, mogućnost dostupnosti karata svim navijačima itd. Gazidis je, u svom maniru – kratko i bez otkrivanja karata, odgovorio:

Iako ne želimo da se to desi (ne igranje LŠ), uveravam vas da smo mnogo mislili o toj mogućnosti u ovoj i prethodnim sezonama. Naš glavni fokus u pravljenju takvih planova je dovođenje velikog broja navijača na stadion, i pravedna raspodela karata. Ukoliko budemo ostvarili plasman u LE, ubrzo ćemo objaviti naš plan, kako bi ljudi znali šta se dešava.

Gazidis i dalje odbija da priča o, možda i najvažnijoj temi, a to je budućnost Arsena Vengera. Sa samo šest nedelja do isteka njegovog trenutnog ugovora, i dalje nije poznato da li će on voditi klub i naredne sezone.