Gazidis prelazi u Milan, manjaju ga Sanlehi i Venkatešam

Izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis prelazi u Milan, potvrđeno je zvanično od strane londonskog kluba.

Gazidis će na funkciji u Arsenalu zadržati do kraja oktobra, a kako je saopšteno upravljanje klubom će preuzeti Raul Sanlehi, sa nove pozicije sportskog direktora, odnosno Vinaj Venkatešam, kao novi generalni direktor.

U Gazidisovom saopštenju za navijače Arsenala kaže se: „Imao sam tu privilegiju da proteklih 10 godina posvetim ovom sjajnom klubu. Arsenal ulazi u novo poglavlje, a ja sam uradio sve što sam mogao da obezbedim što jaču poziciju kluba pred novim izazovima. Ojačali smo klub van terena što je neophodno za dugoročni uspeh u modernom fudbalu“.

„Znam da će mnogi misliti da je ovo pogrešno vreme da odem, ali ja mislim da je pravo vreme i za mene i za klub. Promene su neizbežne ne samo za Arsenal, neophodno je nastaviti napred“.

„Iako je ovo bila najteža odluka u mom životu, verujem u to, nakon 10 godina mislim da je pravo vreme da se povučem i dozvolim novim liderima, energiji i idejama da vode klub u uzbudljivo novo poglavlje“.

„Radujem se da vidim šta budućnost donosi za ovaj veliki klub, a sa druge strane podstaknut sam novim ličnim izazovom sa Milanom. Jedva čekam da se priključim još jednom on najvećih svetskih klubova i pokušam da ga vratim na stare staze slave“.

Venkatešam i Sanlehi

Govoreći prvi put nakon postavljanja na novu poziciju Raul Sanlehi je rekao: „Iako sam u Arsenalu svega nekoliko meseci osećam se delom ovog kluba već od prvog dana. Uradiću sve što je u mojoj moći kako bi klub održao vrednosti koje su bitne za našu budućnost koliko su bile bitne i za prošlost. Vinaju i meni će biti potrebna pomoć svih u klubu, kako bi radili na pravi način i obezbedili uspeh za klub. Iskreno se zahvaljujem upravi kluba na poverenju, a zahvaljujem se i Ivanu što me je doveo u klub i verovao u mene svaki dan i na svaki mogući način. Sa velikim uzbuđenjem i ponosom se suočavam sa ovim novim izazovom“.

Venkatešam, koji će biti zadužen za poslovne operacije je rekao: „Od prvog dana dolaska u Arsenal smatram kao veliku privilegiju raditi za ovaj veliki klub. Velika je čast preuzeti poziciju generalnog direktora i voditi klub sa Raulom. Radićemo neumorno, zajedno sa sjajnim saradnicima koje imamo u klubu, uz poštovanje naše istorije, nasleđa i vrednosti, a sa zajedničkim ciljem da donesemo uspeh milionima naših navijača širom sveta i učinimo ih ponosmim na klub za koji navijaju. Zahvaljujem se Stenu i Džošu Krenkeu na ukazanom poverenju i Ivanu na svoj podršci koju mi je pružao od mog dolaska u klub“.