Fulam pozajmio Čejmbersa

Sada je i zvanično, Kalum Čejmbers će predstojeću sezonu provesti na pozajmici u svežepromovisanom Fulamu.

Iako je Kalum pre manje od mesec dana produžio svoj ugovor s klubom, a Emeri izjavio da je oduševljen njegovim talentom, uprava kluba je ipak odlučila da je defanzivcu potrebna još jedna sezona ‘kaljenja’.

Slaviša Jokanović je vrlo aktivan u ovom prelaznom roku, i jasno je da želi da opstanak kluba koji vodi ne bude upitan. Odbranu, koja mu je bila najslabiji deo tima, pojačao je Čejmbersom koji u Arsenalu sigurno ne bi dobio istu količinu prilika kao što će je dobiti tamo. Uz to, dvadesetrogodišnjak, uz centralnu ulogu u odbrani, može da pokriva i poziciju desnog beka.

Po izveštajima, Arsenal će kao nadoknadu za ovu pozajmicu dobiti milion funti.

Ostaje da se vidi šta će se događati s dolascima u Arsenal, kao i odlascima iz kluba. Po izveštajima iz medija ‘odrešene ruke’ su dobili Lukas Perez, David Ospina, kao i Dani Velbek, dok je budućnost Arona Remzija i dalje pod znakom pitanja jer on još uvek nije produžio svoj ugovor. Poslednje spekulacije, što se dolazaka tiče, tiču se Domagoja Vide, fudbalera Bešiktaša. Ukoliko bi se to obistinilo, navijačima Arsenala bi bilo teško da nađu logiku u dovođenju već starog, a nedokazanog Vide, a sve uz prelako odricanje od Čejmbersa, koji dobro poznaje klub i ligu.