Francuski trio produžio ugovor

Fransis Kokelan, Loran Kosjelni i Olivije Žiru su prihvatili uslove oko produženja ugovora i ostaće posvećeni Arsenalu i narednih godina.

Fransis je postao jedan od ključnih igrača na sredini terena u proteklom periodu, ostvarivši 131 nastup za seniorski tim.

Žiru je bio naš najbolji strelac u sezoni 2015/2016 sa 24 gola u svim takmičenjima, pre nego što je pomogao Francuskoj reprezentaciji da se domogne finala evropskog prvenstva tokom prošlog leta. Nastavio je odličnu formu i ove sezone i do sada je postigao 9 golova.

Njegov saigrač iz reprezentacije, Loran Kosjelni, je postao jedan od najboljih odbrambenih igrača u Evropi i svakako jedna od naših najboljih investicija. Od 2010. ostvario je 273 nastupa uz 22 gola – uključujući golove koji su nam obezbedili mesto u Ligi šampiona u poslednjim kolima sezona 2011/2012 i 2012/2013, kao i izjednačujući protiv Hala u finalu FA kupa 2014. godine.

Arsen Venger je rekao: „Presrećni smo što su tri važna člana našeg tima rešila da ostanu sa nama na duži period. Fransis je napravio neverovatan tehnički pomak u prethodnim godinama i to zahvaljujući tome što je fokusiran svakog dana. Olivije sada već ima veliko iskustvo igranja i sve je kompletniji i kompletniji igrač od kada je došao kod nas. Loran je naravno ključni deo našeg tima i verujem jedan od najboljih odbrambenih igrača u svetu danas. Ukupno, ovo su fantastične vesti za nas.“

Srećno!