Francuski trio blizu novih ugovora

Francuski RMC radio javio je danas da je Arsenal postigao dogovore o produžetku saradnje sa Olivijeom Žiruom i Fransisom Kokelanom, a da je blizu i produženje ugovora s Loranom Kosjelnim.

 

Pre nekog vremena smo pisali da je kapiten (u odsustvu Pera Mertesakera) blizu potpisa, a RMC kaže da bi novi ugovor važio do 2020. godine. Žiru bi trebao da dobije ugovor koji ističe godinu dana ranije, a Kokelan godinu dana kasnije od Kosjelnog.

Kokelan je u februaru prošle godine dobio nov ugovor kao nagradu za dobre partije, a od tada se još više učvrstio kao jedan od klučnih igrača u Arsenalu. Žiruu će ovo produženje doneti još godinu dana boravka u Londonu, s obzirom da mu trenutni ugovor ističe 2018. U poslednje vreme su se u medijima pojavile spekulacije o njegovom mogućem odlasku iz kluba, usled neredovnog igranja, ali je Olivije to demantovao i izjavio da je i više nego srećan tu gde jeste.

Podsetimo, navijači najviše očekuju vest o novim ugovorima za Aleksisa Sančeza i Mesuta Ozila, dok u medijima kruže priče o pregovorima sa Santijem Kazorlom i Okslejd-Čemberlenom.