Džon Kros: Ozil će potpisati novi ugovor, za Sančeza se ne zna

Mesut Ozil će potpisati novi ugovor sa Arsenalom, ali će londonski klub morati da se pomuči kako bi zadržao Aleksisa Sančeza, smatra urednik fudbalske rubrike Mirora i poznavalac dešavanja u redovima Tobdžija Džon Kros.

Ugovori i jednog i drugog važe do leta 2018. godine, a klub je navodno već počeo pregovore oko produžetka saradnje sa obojicom. Međutim, za razliku od Ozila sa kojim je dogovor na pomolu, pregovori sa Sančezom izgleda ne idu baš tako glatko.

„Od dvojice igrača sa kojima Arsenal trenutno pregovara mnogo je verovatnije da će potpisati Ozil“, kaže Kros i dodaje:

„Mislim da će Ozil potpisati ali Sančez je malo problematičan. Trenutni ugovor mu važi još 18 meseci. On je veoma dobar igrač, imao je sjajnu prvu sezonu i možda ne tako dobru drugu sezonu, delom i zbog povrede. Mislim da je njegov ostanak pod znakom pitanja“.

Da li će i sledeće sezone nositi dres Arsenala?
Da li će i sledeće sezone nositi dres Arsenala?

„Po trenutnom ugovoru on zarađuje 130 000 funti nedeljno, a želi preko 200 000 funti, a pored toga, koliko sam razumeo, i neku vrstu klauzule koja bi mu omogućila da ode ukoliko dobije dobru ponudu“.

„Ozil je trenutno prva zvezda i mislim da će definitivno dobiti ugovor od preko 200 000 funti nedeljno. Da li će i Sančez, ostaje da se vidi“.

„Ozil i sada zarađuje nešto više od Sančeza, što je možda malo neobično jer je obično glavni napadač onaj koji ima najviša primanja“.

„Sančez je srećan u Londonu trenutno, ali nije tako spokojan kao Ozil. Ne kažem da želi da ode, ali Arsenal će morati da se potrudi kako bi ga zadržao“.