Dortmund ljut na Vengera zbog Obamejanga

Sportski direktor Borusije iz Dortmunda, Mihael Zoc, ispalio je otrovnu strelu prema Arsenu Vengeru, jer je njegove komentare protumačio kao ‘pokušaj vrbovanja igrača’.

Venger je, na konferenciji za medije pred meč s Kristal Palasom, dva puta upitan za mogućnost dolaska Gabonca u London. Oba puta je odbio da odgovori na pitanje, dok je na treće pitanje, koje je glasilo: „da li bi se on uklopio u tim„, odgovorio sa: „karakter je vrlo važna stvar za fudbalera. On može doneti mnogo dobrog, i mnogo lošeg. Mislim da je važno sagledati celokupnu karijeru igrača. Ukoliko je ona bila uspešna – dolazi se do zaključka da mu je karakter doneo mnogo dobrog.

Ispostavlja se da je ovo bilo previle za Zoca, koji je, kada je čuo gorepomenuti citat, odgovorio sa: „Mi u Borusiji smatramo da je nipodaštavajuće tako govoriti o igračima drugih klubova. Ne postoji kontakt s Arsenalom oko bilo kakvog transfera. Smatramo da bi Gdin Venger trebalo da se više bavi izdanjima svojih igrača.

Kao ulje na vatru pojavila se vest da Obamejang nije otputovao s ekipom u Berlin, na gostovanje Herti. Ipak, Zoc je rekao da je razlog toga to što se igrač ne oseća sasvim spremno. On je dodao da je pod utiskom da igrač nije ‘sasvim prisutan mentalno’, te da je pitanje da li bi on uopšte mogao da pomogne ekipi.