Debuši još uvek nije spreman

Od kako je obelodanjeno da će Hektor Beljerin pauzirati nekoliko nedelja zbog povrede, konstantno se postavlja pitanje njegove zamene. Pre nego što je Španac dobio priliku u prvom timu, tu poziciju je držao Metju Debuši. Sada, već pomalo zaboravljen, polako se oporavlja od povrede. Prvu utakmicu posle dugo vremena odigrao je, i pritom postigao gol, za U23 tim Arsenala u pobedi nad Totenhemom od 2 – 0, prošlog petka.

Iako bi inače bio smatran kao sasvim logično rešenje za zamenu Beljerinu, Venger ga još uvek nema u vidu kao kandidata za prvi tim.

On je sada blizu. Mnogo puta se povređivao, i stalno smo odlagali njegov povratak na teren. Odigrao je samo 70 minuta za omladinski tim. Nisam želeo da ga ubacim u tim sutra protiv PSŽ-a. Što se mene tiče, on još uvek nije spreman za utakmicu na tom nivou, još uvek mu treba nedelja ili dve. Ako kroz ovu nedelju prođe bez novih povreda, mislim da će onda ući u konkurenciju za sastav.

U subotu, protiv Mančester Junajteda, šansu na poziciji desnog beka dobio je Karl Dženkinson, i svi su izgledi da će Englez ponovo dobiti priliku.

Arsenal je u top 10 najjačih klubova na svetu. Ne možete da mislite da ne postoji konkurencija. Ne možemo da mislim da smo Bogom dani da budemo tu gde jesmo. Postoji konkurencija. To je ono što volimo, i što želimo. Metju ima fantastičan metalitet, on je veliki takmičar, i moraće dobro da se pomuči da dobije priliku kada se Hektor oporavi.“ – rekao je Venger.

Podsetimo, letos je postojalo interesovanje Mančester Junajteda za ovog igrača, ali je Venger odlučio da ga zadrži kao zamenu. Kako sada stvari stoje, on će napustiti klub na leto, kada mu istekne tekući ugovor.

Tema na forumu: Metju Debuši