Debakl Arsena(la) na Enfildu

Stadion: Enfild

Poseta: 53.206

Arsenal: Čeh, Monreal, Kosjelni, Holding, Beljerin, Remzi (Kokelan 46), Džaka, Okslejd-Čemberlejn (Lakazet 62), Velbek, Ozil, Sančez (Žiru 62); menadžer A. Venger

Liverpul: Karius, Gomez, Matip, Lovren, Moreno, Vijnaldum, Henderson, Kan (Grujić 84), Salah, Firminjo (Milner 80), Mane (Staridž 74); mendžer J. Klop

Sudija: K. Poson

Strelci: Firminjo (17), Mane (40), Salah (57), Staridž (77) za Liverpul

Žuti kartoni: Velbek, Džaka, Ozil, Holding u Arsenalu, Lovren, Gomez u Liverpulu

 

 

 

 

Statistika:

Posed lopte: Arsenal 51% : 49% Liverpul

Šutevi: Arsenal 8/0 : 18/10 Liverpul

Korneri: Arsenal 3 : 4 Liverpul

Ofsajdi: Arsena 5 : 3 Liverpul

Faulovi: Arsenal 9 : 6 Liverpul

Dodavanja: Arsenal 538 : 508 Liverpul

 

Igrao je Arsenal i gubio i ranije, ali ovako nemoćan, raštimovan, ogavan za gledanje odavno nije bio. Sem Čeha, kojem jedino možemo da zahvalimo što smo primili „samo“ 4 gola, ostali igrači su bili loši do te mere da se to rečima ne da opisati. Pored toga stekao se utisak da su igrači bili pogubljeni, zbunjeni ili, što je još gore, kao da nisu verovali da je plan koji im je predočen u svlačionici realan i moguć. U pojedinim trenucima iznad Enfilda je lebdelo pitanje šta je konfuznije u Arsenalovoj igri, napad ili odbrana. A na sve to kako je vreme prolazilo, a golovi padali, samo se apatija videla na njihovim licima.

Arsenal je završio meč bez šuta u gol! Igrači odbrane su „ispadali“ kao da su totalni početnici, veza nije funkcionisala, napad je bio odsečen, a kad je retko i bilo prilike da se nešto pokuša, konfuzan i nedorečen. Ništa nije funkcionisalo i da se igralo još tri dana bilo bi samo još gore i gore.

Raspad sistema, na terenu, ali i na klupi. Kamera je zumirala u više navrata čoveka koji je najodgovorniji za sastav koji je započeo meč, ostavljajući zbunjene Ganere širom sveta svojim izborom; koji je odgovoran za ovako pogubljeno izdanje tima koji je izveo na teren; koji je odgovoran što ovaj tim nema vođu; koji je odgovoran što prelazni rok nije niti odrađen kako treba, niti završen, a već smo stigli do prve reprezentativne pauze; koji je odgovoran što imamo samo tri boda iz prve tri utakmice i zauzimamo 16. poziciju na terenu.

Perspektive nema. Samo sivilo. I Čelzi u petom kolu na Bridžu. Mislite o tome.