Čelsi i Vest Hem u trci za Žiruov potpis

U poslednjih par dana, u senci priče o transferu Pjera-Erika Obamejanga iz Borusije, ostala je priča o budućnosti poslednjeg igrača koji je postigao 100 golova u dresu Arsenala – Olivijea Žirua.

Nije tajna da Žiru voli Arsenal, ali i da želi da igra redovno kako bi obezbedio mesto u francuskoj reprezentaciji na predstojećem SP. Žiru je, do sada u sezoni, počeo samo jednu premijerligašku utakmicu, i jasno je da mu to ne odgovara. On je izgubio svoje mesto dolaskom Aleksandra Lakazeta, a, ukoliko se ostvari i dolazak Gabonca, Francuzu će se prilike za igru još više smanjiti. Pre nekoliko dana Arsen Venger je izjavio da bi voleo da Žiru ostane, ali i da je spreman da ga pusti ukoliko obezbedi odgovarajuću zamenu.

Kako javlja Ed Erons, novinar Gardijana, na tviteru, lideri u trci za potpis napadača su Vest Hem i Čelsi. Iako nije poznato koju lokaciju bi igrač preferirao, jasno je da nije u interesu Arsenala da pojačava direktne rivale, kao što je Čelsi. Uz to, mnogi navijači pamte vreme kada je Čelsi, u to vreme predvođen Murinjom, u poslednjem trenutku otkazao već ugovorenu pozajmicu Dembe Be u Arsenal, time ostavivši Tobdžije bez pojačanja u napadu.

Ipak, treba voditi računa i o drugim okolnostima… Iako je klub iz Dortmunda pristao da proda svog najboljeg strelca, njihov sportski direktor je nekoliko puta ponovio da se to neće dogoditi sve dok ne obezbede zamenu, a to bi mogao biti upravo Miču Batušai iz Čelsija. Verovatno idealan scenario za svakog navijača Arsenala glasi: Obamejang u Arsenal, Žiru u Vest Hem, Kerol u Čelsi, Batušai u Dortmund. I vuk sit i ovce na broju.