Čeh, Vilšir, Ozil i drugi na oproštaju Tomaša Rosickog

Tomaš Rosicki, koji je s profesionalnim fudbalom prestao prošlog decembra, otkrio je da je u kontaktu sa mnogim od svojih bivših saigrača, i da bi neke od njih voleo da vidi na svojoj oproštajnoj utakmici. Bivši igrač Sparte, Borusije iz Dortmunda i Arsenala rekao je da bi želeo da napravi lep događaj za navijače i svoje prijatelje. Taj meč će se odigrati 9. juna, na stadionu Sparte u Pragu.

„U kontaktu sam s mnogim bivšim saigračima. Sesk Fabregas želi da igra, takođe bih voleo da vidim Čeha, Vilšira, Flaminija, Volkota, Ozila i druge… Naravno, ne treba očekivati da će se svi pojaviti. Možda će neki imati obaveze u reprezentacijama, ili druge aranžmane, ali želim da ih vidim što više.“ – rekao je Rosicki.

On je nastavio u istom tonu govoreći o češkim igračima s kojima je igrao u reprezentaciji, o žalu koji oseća zbog konstantnih povreda Santija Kazorle, a potom se osvrnuo na nedavnu najavu o Vengerovom odlasku s klupe Arsenala.

„Svakako će to biti kraj jedne velike ere. Mislim da će se tako nešto teško više ikada ponoviti. Arsen Venger je u klubu 22 godine, i doneo je navijačima mnogo radosti tokom tih godina. Mislim da će to biti ogromna promena za Arsenal, i jedva čekam da vidim kako će izaći na kraj s njom. Ne želim da spekulišem o imenima mogućih naslednika, ali sam siguran da će novi menadžer, ko god on bio, morati da ima iste vrednosti i filozofije kao i Venger.“