Boro i Remiz

Dan, dva pre utakmice u LŠ jedan igrač Ludogoreca je izjavio kako mi treba da se plašimo njih a ne oni nas. Svi Ganeri koji idu u Razgrad neka obavezno overe taj bugarski lepak jer vidim da radi. Halusi na sve strane.

U 1. poluvremenu Bugari su još i pružali otpor pa i stvarali šanse ali smo ih dotukli fenomenalnim golom Volkota. Gol kakav retko vidjamo, mi koji navijamo za Arsenal, pa sam ga zato i gledao još 50x. Okslejd je otvorio 2. poluvreme onako kako treba otvarati svako 2. poluvreme a onda je Mesut uvalio 3 komada uz 2 asistencije Pereza, molim lepo, i odneo loptu kući. Konačno jedno razvaljivanje bez milosti. Nešto što bi trebalo češće da se dogadja. Celu tekmu je odigrao i Kiran za koga su mnogi mislili da će otići iz kluba jer ga je Naćo potpunio istisnuo. Ali Gibs je ostao, i protiv Ludogoreca odigrao odličan meč. Upravo ta dužina i kvalitet klupe može ove sezone da bude ključan faktor.

A onda je došao Karanka sa svojim Špancima rešen da posle katastrofalnog starta u PL, uzme nešto na Ešburtonu. Makar bod. I uzeli su bod a mogli su i 3. Jedna od onih tekmi gde ne bi dali gol ni 2 dana da igramo. Sa njima smo inače poslednji put igrali bez golova još 1979. Da li mali umor posle LŠ ili izostanak Kasorle ili jednostavno jedan od onih čudnih (rodjendanskih) dana. Posle tekme sam bio veoma iznerviran ali sam se sada smirio i sagledavam stvari realnije a i Siti i Sparsi su takodje uzeli po bod pa me je i to dodatno smekšalo plus su Junajted i Murinjo p-p-p-pukli.

Ja sam sezonu počeo pod utiskom iz prošle pa je još usledio gadan poraz od Liverpula i pomislio sam da je to početak jedne duge sezone u kojoj baš i nećemo uživati. Ali sam se na svu sreću prešao. Posle Liverpula smo nanizali čak 12 tekmi bez poraza.Volkot, Ozil i Sančez su počeli sezonu izvanredno i zajedno su dali čak 20 golova. Saradjuju, prepliću se, dopunjavaju, igraju se fudbala i milina ih je gledati. Golmani nam brane sve a novi ljudi u timu su se takodje pokazali i brzo i dobro adaptirali na novu sredinu i novi fudbal.

Naravno, ja sam stari lisac i opekao sam se više puta tako da ne upadam još u zamku ložnjave i stalno pozivam na oprez ali da je dobro, dobro je. I pored remija u subotu. Ipak, svi znamo da još dosta ima da se igra i takodje znamo da se PL, LŠ, LK i FA kup ne osvajaju u oktobru. Ali  igramo dobar fudbal i nemamo puno povreda.

O povredama sam prošli put pisao i ispostavilo se da je Venger insistirao da se postavi nova trava u Kolniju, još pre 2 godine, prvo za golmane a onda je postavljena svuda u aprilu ove godine. Specijalna trava koja smanjuje povrede igrača za 20 – 40%. Pa valjda je to odgovor za ovako neuobičajeno mali broj povreda u Arsenalu.

U utorak dočekujemo Reding u LK i završavamo niz od 4 tekme na Ešburtonu.

Utakmica protiv Boroa i predstojeći meč u LK su me podsetili na jedan od najteže prihvaćenih poraza od kada pratim Arsenal. Bila je to 2004. i 2 tekme u polufinalu LK upravo protiv Boroa. Prvu smo izgubili na Hajberiju golom Žuninja da bi posle velike borbe pukli i u revanšu na Riversajdu i ispali iz LK. Sećam se da me je to ispadanje toliko iznerviralo da su počele stvari sa stola da lete po sobi a onda i stolica. Retko kada sam se toliko razbesneo posle nekog poraza. Ta utakmica kao da je označila i početak kraja zlatnog doba Arsenala jer smo samo nekoliko meseci kasnije osvojili svoju poslednju titulu prvaka Engleske.

(Kad samo pomislim da je još tada za nas igrao Gael Kliši a evo ga i dan danas igra u PL.)

Protiv Redinga, koje vodi Oberšturmbanfirer Jap Stam, će Venger ponovo da promeša karte ali će morati to vrlo oprezno da radi jer nas pobeda vodi u četvrtfinale. Mislim da bi Elneni mogao ponovo da zaigra jer se radi o odličnom fudbaleru koji svoje kvalitete ne može da pokaže ako igra na svakom 6. meču.

Protiv Redinga smo igrali samo 13 puta u istoriji, dobili smo ih svih 13 puta i prosečno im davali  3 gola po meču. Što da kvarimo.

Now I wanna sniff some glue….

OOH TO BE A GOONAH!