„Bolji su nego što sam očekivao“

Arsen Venger je govorio za BBC posle pobede u 1/8 finala FA kupa, protiv Saton Junajteda.

Arsenal je trijumfovao s 2 – 0, u prilično dosadnoj utakmici, u kojoj su Tobdžije ‘odradile posao’.  Utakmica je odigrana na stadionu niželigaša, na kojoj je veštačka podloga, a razmak između tribina i terena maltene ne postoji.

Nije lako igrati ovde, mnogo je ljudi i svi su tako blizu (terenu).  Veoma je teško na ovakvom terenu. Ni na koji način ovo nije bila laka utakmica. Moramo im pružiti ruku. Svaku grešku koju smo napravili – oni su iskoristili. Na ovakvom terenu, ako nešto nije savršeno tehnički – izgubićete loptu. Oni su igrali dosta dobro.

Upitan da li je petoligaš Saton bio bolji nego što je on očekivao da će biti…

Iskreno? Da, bili su. To je peta divizija, i, kada sam ja stigao u Englesku pre 20 godina, ti klubovi su bili mnogo lošiji. Nisu bili tako fizički spremni kao danas. Nisu pali fizički, uopšte. Očekivao sam da će se umoriti i pasti pri kraju utakmice, ali su ostali potpuno fokusirani i organizovani. Imali su veliku želju da odigraju dobro. Da nismo bili dobro mentalno pripremljeni, ne bi smo pobedili danas.

Da li je uživao u utakmici i atmosferi malog stadiona?

Ne, nisam preterano uživao večeras. Morali smo da uradimo svoj posao, a kada je takva situacija uvek je nezgodno. Pobeda je bila važna i za samopouzdanje igrača. Hajde da ne zaboravimo da smo u Minhenu imali 1 – 1 na poluvremenu, a da smo u drugom doživeli kolaps. Danas smo na poluvremenu vodili s 1 – 0, ali ni to nije bio kraj.