„Biću menadžer i sledeće sezone, u Arsenalu ili ne“

Arsen Venger ističe da ne planira penzionisanje na kraju sezone, ali priznaje da ne zna da li će od leta voditi Arsenal ili neki drugi klub.

Upitan da li planira odlazak u penziju na kraju sezone na kraju još jedne blamaže u osmini finala Lige šampiona on je rekao:

„Bez obzira šta će se desiti, biću menadžer i naredne sezone, ovde ili negde drugde, još nisam siguran“.

On kaže da je poraz u Minhenu i njemu teško pao, ali da je fokusiran na to da se Tobdžije nekako vrate na pozitivan kolosek:

„Želim da budemo bolji i osećam veliku odgovornost. Ne možete biti negde 20 godina a onda otići tek tako nakon takvog poraza. Imam dovoljno iskustva i snage da se nosim sa tim. Želeo bih samo da dodam da smo igrali protiv sjajnog Bajerna koji je već osvajao ovo takmičenje i ima 11 vrhunskih igrača“.

„Nekad treba da čestitamo protivniku. Morate nekada imati i takav pogled u ovom takmičenju, a oni su zaista vrhunski fudbaleri“.

„Radim javni posao. Prihvatam to i moram da se ponašam u skladu sa mojim vrednostima i prihvatiti to da drugi imaju svoje mišljenje. Moramo se fokusirati na realne probleme. Način na koji mi igramo, a ne na moju budućnost. Prioritet je na koji način možemo da odgovorimo nakon ovakvog poraza. U životu je bitno ne tražiti pogrešne izgovore, već se fokusirati na ono što je važno i ono na šta možete uticati u svom poslu“.

Upitan da prokomentariše tvrdnje da će o svojoj budućnosti odlučiti u martu ili aprilu on je kazao:

„Rekao sam mart ili april jer ne znam kada. Nije bitna moja lična situacija već Arsenal i budućnost ovog tima i šta možemo uraditi do kraja sezone. To je bitno“.

On je takođe demantovao da je posle meča u Minhenu bilo incidenata i svađe u svlačionici:

„Nema reči o tome. Svi su naravno bili veoma razočarani ali sem tuge i razočarenja nije bilo incidenata“.