Bernd Leno stiže u Arsenal?

Sudeći po izveštaju SportBild-a u Nemačkoj, Arsenal je zainteresovan da u svoje redove dovede golmana Bajera Bernda Lenoa.

Leno (26), navodno, ima dozvolu da napusti „Farmaceute“, i Tobdžije su glavni favoriti za njegov potpis. Neki ‘insajder’ Tviteraši su otišli korak dalje, i tvrde da je transfer već blizu ostvarenja.

Golmanska situacija u Arsenalu nije sjajna. Petr Čeh, iako će od sledeće sezone na leđima nositi broj 1, ima 36 godina i više nije na nivou kao kada je bio najbolji golman Premijer lige. Pored njega, David Ospina nikada nije ubedio navijače Arsenala da je dovoljno dobar da bude prvi izbor među stativama, a, uz to, više puta je izjavljivao da želi da igra redovno, pa je za očekivati da on napusti klub ovog leta.

Sudeći po komentarima sportskih novinara i navijača u Nemačkoj, Leno ima neosporan kvalitet, ali mu se dešavaju i ‘žute minute’ u kojima mu pada koncentracija i pravi neshvatljive greške. Leno je bio na širem spisku Nemačke reprezentacije za predstojeće Svetsko prvenstvo, ali je u poslednjem krugu ‘ispao’ iz priče.

Arsenal, kako kaže isti izveštaj, nije jedini zainteresovani klub za Lenoa, jer Liverpul traži rešenje posle razočaravajućih partija Lorisa Karijusa i Simona Minjolea.