AV: Žiru, bravo!

Arsen Venger nije štedeo reči hvale kada je posle utakmice govorio o skorašnjim partijama francuskog napadača. Žiru je postigao svoj peti gol u isto toliko utakmica, a u poslednjih devet puta kada je bio u startnoj postavi, tresao je protivničku mrežu u čak 11 navrata!

Posle neubedljivog starta utakmice na Liberti stadionu, Olivije Žiru je doveo Arsenal u vođstvo, u onome što će se ispostaviti kao ubedljiva pobeda nad Svonsijem od 4 – 0. Mesut Ozil je glavom zahvatio ubačenu loptu Aleksisa Sančeza, lopta se potom odbila od jednog igrača Svonsija, pre nego što je Olivije spakovao u gol Fabijanskog, iz relativno lake pozicije.

Žiru je postigao neke važne golove za nas u poslednje vreme, a ono je bio još jedan takav. Nismo stvorili mnogo šansi u prvom poluvremenu, tako da je bilo vrlo važno da se ta prilika iskoristi.“ – prokomentarisao je Venger posle utakmice.

Žiru je, umesto proslave gola, signalizirao da je povređen. Ipak, on je počeo i drugo poluvreme, a zamenjen je tek u 60. minutu. Nakon toga, kamera je nekoliko puta hvatala njegov bandažiran članak. Venger je novinarima rekao da je u pitanju problem s člankom, ali da će više informacija imati tek nakon detljnijih lekarskih pregleda.

Nije razgovor s medijima mogao da prođe bez spominjanja Aleksisa Sančeza, koji je bio vidno frustriran kada ga je menadžer izveo iz igre deset minuta pre kraja meča. AV je odbio da prida značaj tom ‘incidentu’, tvrdeći da je potpuno normalno da igrač bude nezadovoljan po izlasku s terena.

Nisam ga izveo zbog umora, dovoljno se odmarao. Ipak, igrači kao što je Velbek se vraćaju posle duge pauze i važno je dati im minute u igri. Ovo je bila odlična prilika za to. Sve u svemu, zadovoljan sam Sančezovom partijom, trudio se, vredno radio na terenu, postigao gol…