AV: „Žao mi je Lukasa“

Arsen Venger je priznao da je Lukas Perez ispao žrtva u rotacijama i promenama formacije koje su se dešavale tokom sezone.

Španac je potpisao za Arsenal iz Derpotiva La Korunje za 17 miliona funti, ali je do sada počeo samo devet utakmica u svim takmičenjima. Menadžer u napadu uglavnom bira druge igrače, poput Aleksisa, Volkota, Žirua i Velbeka.

Pre nekoliko dana, Perez je dao intervju za španske medije u kojima je govorio o svojoj frustraciji, uzrokovanoj ne igranjem, kao i o mogućnosti povratka u Španiju na kraju sezone.

Upitan o Lukasu, na današnjoj konferenciji za štampu, Venger je rekao: „On je odličan napadač. Nisam mogao da mu dam više vremena, koje on zaslužuje, to priznajem. S te strane mi ga je žao. U drugom delu sezone imamo mnogo napadača na raspolaganju (Žiru je kasnije ušao u sezonu, dok je Velbek imao dugu povredu). Sada je gužva na tim pozicijama. Ipak, to ne oduzima od njegovog kvaliteta. Voleo bih da ga zadržim i naredne sezone, ukoliko budem menadžer. Moramo da sednemo i da popričamo o tome da li bi tada imao šansu da igra češće.

Venger je takođe potvrdio da je Lukas Perez ponovo u punom trenažnom procesu, posle kratke pauze uzrokovane problemima s butinom.