AV o štoperskom tandemu

Ova sezona je Arsenalu donela novi štoperski par: Loran Kosjelni i Škodran Mustafi za sada deluju dobro zajedno. Mustafi, letošnje pojačanje iz Valensije, doveden je da bi nadoknadio izostanak kapitena Pera Mertezakera zbog povrede. Arsen Venger je govorio o razlozima zašto je ovaj tandem toliko učinkovit.

Ova dva igrača su dala svoj doprinos u dve uzastopne utakmice u kojima Arsenal nije primio gol, a Arsenal je neporažen u dosadašnjih pet mečeva u kojima su oni počeli zajedno. Sve ovo je prijatno iznenađenje za Vengera.

„Kosjelni je vođa, on je kapiten, ali i Mustafi izgleda kao da ume da preuzme kontrolu. Ono što je iznenađujuće je brzina kojom se uklopio u tim i našu odbranu, i koliko brzo su oformili kvalitetan tandem. Mustafi je vrlo fokusiran, tu je pravi Nemac. On želi da uradi svoj posao i to ne krije. Vrlo je glasan u svlačionici. On nije tiha osoba koja se krije, voli da kaže šta misli. Čak i kada gledate slike sa utakmica, videćete da mnogo priča. On ima potencijal da bude odličan defanzivac u Arsenalu. Ipak, još je rano za takve tvrdnje, on je odigrao tek nekoliko utakmica. Ohrabrujuće je što je fokusiran, želi da napreduje i ima samo 24 godine. Za štopera je to malo godina.“