Arsenalova meta napušta Sporting?

Arsenalova želja u ovom prelaznom roku, Želson Martins, navodno želi da raskine ugovor sa lisabonskim Sportingom, i uskoro bi mogao da postane slobodan agent. Za Arsenal bi ovo značilo da bi mogli doći do odličnog pojačanja, a da pritom ne plate nikakvu nadoknadu bivšem klubu igrača.

Martins (23), bi zajedno sa golmanom Ruiem Patrisiom, kao i još dva saigrača, želeo raskid ugovora usled razmirica u klubu. Sporting je doživeo rezultatski razočaravajuću sezonu, završivši na trećem mestu portugalskog šampionata, ali veći problem za klub predstavljaju svađe igrača sa predsednikom koji je, u jednom trenutku, hteo da suspenduje čak 19 prvotimaca.

Krilni igrač je, u nedavno završenoj sezoni, bio jedan od najboljih igrača u svom klubu postigavši 13 golova, uz isto toliko asistencija u 52 utakmice. Ovakvi nastupi nisu prošli neopaženo, pošto su se prošle nedelje pojavile spekulacije da je Arsenal ponudio 26 miliona evra za ovog igrača, što je Sporting odbio. Danas je Arsenal, navodno, poslao istu ponudu, koja je ponovo odbijena, ali je rezultovala željom igrača da raskine svoj važeći ugovor.

Iako svi igrači koji su tražili da napuste klub i dalje imaju važeće ugovore, oni bi ipak mogli da iz njih izađu na osnovu „Bosmanovog pravila“, kao i na konto činjenice da su ih navijači Sportinga napali na treningu tokom prošlog meseca.