Arsenal u polufinalu FA kupa

Stadion: Emirati

Poseta: 59.454

Arsenal: Čeh, Beljerin, Mustafi, Kosjelni (K), Gibs, Remzi, Džaka (Kokelan 61), Okslejd-Čembelen (Ozil 27), Volkot, Žiru (Lukaš 65), Sančez

Linkoln siti: Farman, Vud, Voterfol, Redžet, Habergam, Houkridž (Meriot 78), Pauer, Vudjard, Arnold, Red (Vard 66), Maldun (Margets 54); trener D. Kauli

Sudija: E. Tejlor

Strelci: Volkot (46), Žiru (53), Voterfol (autogol 58) Sančez (73), Remzi (75)

Žuti kartoni: Kosjelni, Džaka (Arsenal), Redžet, Vudjard, Maldun (Linkoln)

 

Statistika:

Posed lopte: Arsenal 77% : 23% Linkoln

Šutevi: Arsenal 23/7 : 4/2 Linkoln

Dodavanja: Arsenal 642 : 194 Linkoln

Korneri: Arsenal 10 : 2 Linkoln

Ofsajdi: Arsenal 1 : 3 Linkoln

Faulovi: Arsenal 9 : 8 Linkoln

 

Arsenal je u ½ finalu Emirejts FA kupa, a protivnika će saznati u ponedeljak veče. U nadoknadi vremena prvog poluvremena najzad se došlo do vođstva. Dotadašnja igra nije bila ubedljiva, lopta nije slušala igrače, a nisu mogli ni da se podiče Bog zna kakvom kreativnošću. Štaviše, siguran pogodak za goste sprečio je Čeh paradom u 29. minutu. Najagilniji je ponovo bio Volkot, koji je sem gola imao i jedan šut, koji je zaustavila stativa.

Drugo poluvreme je donelo potpuno izmenjenu sliku na terenu. Rasterećeni pritiska igrači Arsenala su se rastrčali po terenu i zasipali šutevima gol Linkolna. Čak tri puta više su šutirali ka golu nego u prvih 45 minuta, što je rezultiralo ubedljivom pobedom nad nejakim protivnikom.

Pobeda za utakmicu na Vembliju, koja nas može odvesti u finale i do trofeja. Da li i pobeda za malo mira u svlačionici i kao podstrek za izazove koji nas tek očekuju?