Arsenal u četvrtfinalu Liga kupa

Stadion Emirati, London

Poseta: 59. 865

Arsenal: Martinez, Dženkinson, Holding, Gabrijel, Gibs (kap), Mejtland-Najls, Elneni, Ivobi, Rene-Adelejd (Žiru 66), Okslejd-Čemberlen (Zelalem 79), Lukas (Vilok 72)

Reding: Al-Habsi, Votson (Gravenberh 68), Mur, Bleket, Obita, Evans, Keli, Van den Berg (Kvin 79), Mekliri, Samjuel, Heriot (Kermogrant 56), trener Jap Stam

Sudija: G. Skot

Strelci: Okslejd-Čemberlen (33, 78)

Žuti kartoni: Mekliri (76), Mur (78)

Statistika:

Posed lopte: Arsenal 60% : 40% Reding

Šutevi: Arsenal 21/7 : 10/4 Reding

Korneri: Arsenal 7 : 5 Reding

Ofsajdi: Arsenal 2 : 3 Reding

Faulovi: Arsenal 7 : 12 Reding

Arsenal je sa komibinovanim timom pobedio Reding rezultatom 2:0 i plasirao se u četvrtfinale Liga kupa. U utakmici u kojoj je prikazano puno želje, volje i sirovog znanja od strane Arsenalovih uglavnom mlađih i rezervnih igrača, domaći tim je najvećim delom meča bio u napadu. U prvom poluvremenu reviju šuteva ka golu otvorio je Dženkinson već u 6. minutu, a sledili su ga Okslejd u dva navrata, Najls, Lukas, Ivobi. Ovu simultantku prekinuo je Okslejd-Čemberlen preciznim šutem iskosa sa leve strane u 33 minutu. Gosti su, sem limun žutih dresova, svoje prisustvo na terenu, pokazali tek u završnim minutima poluvremena šutevima preko u 44. i pored gola  i 46. minutu.

Tim Arsenala je drugo poluvreme započeo šutevima Okslejda i Lukasa, a potom je zapao u period letargične igre. S obzirom na više nego limitirane mogućnosti protivnika to nas nije koštalo. Iz tog perioda vredna spomena je parada Martineza u 61. minutu. Ulaskom Žirua u 66. minutu Arsenal je ponovo počeo ofanzivu ka golu Redinga. Nakon par propuštenih prilika Žirua, Okslejda i Ivobija, tačku na ovaj meč je, svojim drugim golom stavio Okslejd-Čemberlen u 78. minutu. Bio je to snažan i precizan šut s ivice kaznenog prostora. Do kraja meča Arsenal je držao konce igre u svojim rukama, a Martinez je zabeležio još dve odbrane u istom napadu u 89. minutu.

Žreb za četvrtfinalne parove je sutra, a ti mečevi će biti na programu 29/30. novembra.