Arsenal pobedio Barnli posle drame!

Stadion Emirati

Poseta: 59.995

Arsenal: Čeh, Monreal, Mustafi, Kosjelni (K), Gabrijel, Džaka, Remzi, Ivobi (Kokelan 69), Ozil (Beljerin 89), Sančez, Žiru (Velbek  87)

Barnli: Hiton, Vard, Mi, Kin, Loton, Bojd, Marni (Tarkovski 76), Hendrik (Barton 73), Defur (vok 77), Grej, Barns; trener Š. Diš

Sudija: Dž. Mos

Strelci: Mustafi (59), Sančez iz penala (96) za Arsenal, Grej iz penala (93) za Barnli

Žuti kartoni: Mustafi (95) u Arsenalu, Loton (58), Marni (74) i Barns (97) u Barnliju

Crveni karton: Granit Džaka (65)

 

Statistika:

Posed lopte: Arsenal 70% : 30% Barnli

Šutevi: Arsenal 24/8 : 13/7 Barnli

Dodavanja: Arsenal 578 : 238 Barnli

Korneri: Arsenal 10 : 4 Barnli

Ofsajdi: Arsena 2 : 0 Barnli

Faulovi: Arsenal 12 : 11 Barnli

 

Arsenal je uspeo da pobedi Barnli, ali ovog puta nije pobedio sebe, što je donelo tri boda i drugu poziciju na tabeli. A mirisalo je da će to biti još jedno samosaplitanje. Posle ležerno otvorene utakmice i poluvremena bez golova, angažovaniji pristup u nastavku krunisan je prvim golom Škodrana Mustafija, na nabačenu loptu Ozila u 59. minutu. Ali da ovo ne bude opušteno popodne i rutinska pobeda pobrinuo se Granit Džaka nesmotrnim startom, koji je sudija, na intervenciju pomoćnika okarakterisao kao start za isključenje.

Uprkos igraču manje nadknadu vremena smo dočekali sa vođstvom, a onda je usledio retko viđen triler. Prvo je Kokelan skrivio penal za Barnli, koji je šutem Greja sa bele tačke izjednačio. Nakon kratkotrajnog šoka tokom kojeg je Venger udaljen sa terena, krenuli smo u napad, da bi u poslednjem minutu nadoknade nakon faula nad Kosjelnim bio sviran i penal za nas. Sančez je preuzeo odgovornost na sebe i majstorskim šutem doneo pobedu!