Aleksis Sančez nije na prodaju, kaže Arsen Venger

„Aleksis Sančez može voditi Arsenal do Lige šampiona i klub ga neće prodati.“

Sančez je nedavno rekao za Čileanske medije da želi da igra najprestižnije evropsko klupsko takmičenje i da ga osvoji, te da je odlučio da želi da napusti klub i da je dalja odluka na Arsenalu.

Arsen Venger je ostao postojan u svojoj izjavi da Sančez neće napustiti Emirejts ovog leta, tvrdeći da je stav kluba veoma jasan.

„Odluka je doneta i držaćemo se nje.“ Bajern Minhen je dovođenjem Hamesa Rodrigesa odustao od Aleksisa Sančeza, dok se kao potencijalni budući klubovi i dalje navode Mančester Siti i PSŽ.

„Odluka je da ne prodajemo.“

Venger je takođe osporio prenose u medijima oko Alekisove želje za Ligom šampiona.

„Ne pridajem mnogo značaja stvarima koje su prevedene, razumete. Ceo intervju koji sam dobio nije zapravio značio to.

„Glavni fokus za nas je da se koncentrišemo na Premijer ligu i za mene je danas Premijer liga važnije takmičenje od Lige šampiona.

„Odmarali smo neke igrače tokom grupne faze Lige šampiona za utakmice Premijer lige tako da je ona postala naš prioritet.

„Igrali smo 20 godina u Ligi šampiona, to je 17 godina pre nego što je Aleksis stigao i 3 sa njim, tako da nas može vratiti opet tamo.“

Robin Van Persi je prodat Junajtedu za 24 miliona funti poslednjeg leta pred istek ugovora, da bi nakon toga osvojio Premijer ligu, međutim Venger odbacuje osećaj deža vua.

„Svaki slučaj je drugačiji. Van Persi je bio na prelazu iz 30. u 31. godinu i kada je otišao imao je godinu do isteka ugovora. Sančez je mlađi.“

Arsenal je srušio klupski transfer rekord dovođenjem Lakazeta za 52 miliona funti, ali Venger ističe da će klub dovesti još pojačanja tokom leta.

„Postoje dva načina da pojačamo tim – prvi je da analiziramo ono što smo uradili dobro i sfere koje možemo zajedno da popravimo, a drugi način je da dovedemo nove igrače. Mi smo i dalje otvoreni za drugi način.

„Veoma smo aktivni na transfer pijaci i već smo realizovali dva transfera. Treba povesti računa i o balansu, jer dovođenje velikog broja igrača može destabilizovati tim.

„Ali i dalje smo aktivni i hajde da vidimo kakve će nam se prilike ukazati.“